Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom. majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa üregét is beszórom sóval, majoránnával, majd beleteszem a megtisztított vöröshagymát. Kacsasütőbe teszem a kacsát, aláöntök 1 pohár vizet és lefedve, 180 °C-on puhára párolom. Ha megpuhult a levét leöntöm, és fedetlenül minden oldalát pirosra sütöm. A sütőből kivéve letakarom, és kb 20 percet pihentetem, majd feldarabolom.
Amíg a hús sül a káposzta levét lecsöpögtetem, majd egy evőkanál kacsazsíron lepirítom. Rászórom a csombort, ízesíteb sóval, borssal, kis cukorral és fedő alatt puhára párolom.
Tűzálló tál aljára teszem a párolt káposzta felét, rárakom a kacsa darabokat, majd befedem a maradék káposztával. Az egészet meglocsolom a sózott, borsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a tejföl kissé átsüljön.
Tepsiben, kacsazsíron pirított burgonyával tálalom.