Hozzávalók:
- 1 db pecsenyekacsa,
- 75 dkg savanyú káposzta,
- 2 dl tejföl,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 tk csombor,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- 1 tk majoránna,
- kevés cukor,
Elkészítése:
A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom. majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa üregét is beszórom sóval, majoránnával, majd beleteszem a megtisztított vöröshagymát. Kacsasütőbe teszem a kacsát, aláöntök 1 pohár vizet és lefedve, 180 °C-on puhára párolom. Ha megpuhult a levét leöntöm, és fedetlenül minden oldalát pirosra sütöm. A sütőből kivéve letakarom, és kb 20 percet pihentetem, majd feldarabolom.
Amíg a hús sül a káposzta levét lecsöpögtetem, majd egy evőkanál kacsazsíron lepirítom. Rászórom a csombort, ízesíteb sóval, borssal, kis cukorral és fedő alatt puhára párolom.
Tűzálló tál aljára teszem a párolt káposzta felét, rárakom a kacsa darabokat, majd befedem a maradék káposztával. Az egészet meglocsolom a sózott, borsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a tejföl kissé átsüljön.
Tepsiben, kacsazsíron pirított burgonyával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: