Anna konyhája

Káposztás kacsa

Hozzávalók:

  1. 1 db pecsenyekacsa,
  2. 75 dkg savanyú káposzta,
  3. 2 dl tejföl,
  4. 4 gerezd fokhagyma,
  5. 1 tk csombor,
  6. 1 fej vöröshagyma,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 tk majoránna,
  10. kevés cukor,

Elkészítése:

A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom. majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa üregét is beszórom sóval, majoránnával, majd beleteszem a megtisztított vöröshagymát. Kacsasütőbe teszem a kacsát, aláöntök 1 pohár vizet és lefedve, 180 °C-on puhára párolom. Ha megpuhult a levét leöntöm, és fedetlenül minden oldalát pirosra sütöm. A sütőből kivéve letakarom, és kb 20 percet pihentetem, majd feldarabolom.

Amíg a hús sül a káposzta levét lecsöpögtetem, majd egy evőkanál kacsazsíron lepirítom. Rászórom a csombort, ízesíteb sóval, borssal, kis cukorral és fedő alatt puhára párolom.

Tűzálló tál aljára teszem a párolt káposzta felét, rárakom a kacsa darabokat, majd befedem a maradék káposztával. Az egészet meglocsolom a sózott, borsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a tejföl kissé átsüljön.

Tepsiben, kacsazsíron pirított burgonyával tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!