Anna konyhája

Csicsóka nudli sárgabarack lekvárral

Hozzávalók:

  • 30 dkg csicsóka,
  • 20 dkg burgonya,
  • só,
  • 1 tojás sárgája,
  • 2,5 dkg vaj vagy margarin
  • liszt, amennyit felvesz,
  • 1 ek. étolaj
  • 5 ek zsemlemorzsa,

Elkészítése:

A csicsókát és a burgonyát alaposan megmosom és a héját eltávolítom. Sós vízben megfőzöm, majd krumplinyomón lazán megnyomva kifolyatom a fölösleges nedvességét, ( a csicsókának ) majd átpasszírozom magát  a csicsókát és a burgonyát is.
Sózom, egy tojássárgáját, 2, 5 dkg vajat és annyi lisztet adok hozzá , hogy egy puha, de kezelhető tésztát kapjak.

 Vékony rudat sodrok a tésztából, és késsel apró darabokra vágom. Kézzel sodrok rajtuk egyet, majd lobogva forró, sós vízben kifőzöm.
Nagyon gyorsan feljön a víz tetejére, szinte azonnal leszűröm, alaposan lecsöpögtetem.

1 evőkanál étolajat egy kerámia serpenyőben megforrósítok, a zsemlemorzsát kevergetve aranyszínűre pirítom. A leszűrt csicsókát a pirított morzsán rázogatva átforgatom, és már tálalhatom is. Felmelegített sárgabarack lekvárral tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!