Hozzávalók:
- 30 dkg csicsóka,
- 20 dkg burgonya,
- só,
- 1 tojás sárgája,
- 2,5 dkg vaj vagy margarin
- liszt, amennyit felvesz,
- 1 ek. étolaj
- 5 ek zsemlemorzsa,
Elkészítése:
A csicsókát és a burgonyát alaposan megmosom és a héját eltávolítom. Sós vízben megfőzöm, majd krumplinyomón lazán megnyomva kifolyatom a fölösleges nedvességét, ( a csicsókának ) majd átpasszírozom magát a csicsókát és a burgonyát is.
Sózom, egy tojássárgáját, 2, 5 dkg vajat és annyi lisztet adok hozzá , hogy egy puha, de kezelhető tésztát kapjak.
Vékony rudat sodrok a tésztából, és késsel apró darabokra vágom. Kézzel sodrok rajtuk egyet, majd lobogva forró, sós vízben kifőzöm.
Nagyon gyorsan feljön a víz tetejére, szinte azonnal leszűröm, alaposan lecsöpögtetem.
1 evőkanál étolajat egy kerámia serpenyőben megforrósítok, a zsemlemorzsát kevergetve aranyszínűre pirítom. A leszűrt csicsókát a pirított morzsán rázogatva átforgatom, és már tálalhatom is. Felmelegített sárgabarack lekvárral tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: