Anna konyhája

Részeges kakas

          

Hozzávalók:

  1. 3 pár kakascomb,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 nagy fej vöröshagyma,
  5. 4 ek olaj,
  6. 5 dl barna sör,
  7. 1 ek mustár,
  8. 1/2 dl konyak,
  9. 1 dl tejföl,
  10. 4 gerezd fokhagyma,
  11. 1 kk őrölt gyömbér,

Burgonya tallérok:

  1. 40 dkg burgonya,
  2. kb 20 dkg liszt,
  3. só,
  4. 1 tojás,
  5. 3 dkg vaj,
  6. olaj a sütéshez,

Elkészítése:

A megtisztított combok bőrét éles késsel bevagdosom és megsózom. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatom, majd a combokat mindkét oldalukon lepirítom. Egy nagy tűzálló tálba fektetem a combokat.

A sört és a konyakot elkeverem a mustárral, a gyömbérrel, egy kis sóval, a borssal és a tisztított, zúzott fokhagymával.

Ezzel az öntettel lelocsolom az ételt. A tálat befedem és előmelegített forró sütőbe teszem a tálat, majd a továbbiakban már csak kb 160 °C-on két órán keresztül párolom. Amikor a hús megpuhul kiveszem a tálból. A levét elkeverem a tejföllel. Kiforralom, majd leszűröm, visszateszem a tálba a húst és rálocsolom a mártást.

A burgonya tallérhoz megtisztítok  40  dkg burgonyát, felaprítom és megsózva felteszem főni. Amikor puha hagyom egy kicsit hűlni, majd összetöröm, megsózom és összekeverem a liszttel. A vajjal és a tojással összeállítom a tésztát. Lágy, de kezelhető tésztát kell kapnom. A tésztát kb 5 cm átmérőjűre hengergetem, majd kb 1 cm vastag darabokra vagdosom. A tenyerembe fogva kerek tallérokká lapítom. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök és a lepénykék mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem és lecsöpögtetem.

A szaftos kacsacombokat a burgonya lepényekkel és kapros hagymasalátával tálaltam.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!