Hozzávalók:
- 3 pár kakascomb,
- só,
- bors,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 4 ek olaj,
- 5 dl barna sör,
- 1 ek mustár,
- 1/2 dl konyak,
- 1 dl tejföl,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 kk őrölt gyömbér,
Burgonya tallérok:
- 40 dkg burgonya,
- kb 20 dkg liszt,
- só,
- 1 tojás,
- 3 dkg vaj,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
A megtisztított combok bőrét éles késsel bevagdosom és megsózom. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatom, majd a combokat mindkét oldalukon lepirítom. Egy nagy tűzálló tálba fektetem a combokat.
A sört és a konyakot elkeverem a mustárral, a gyömbérrel, egy kis sóval, a borssal és a tisztított, zúzott fokhagymával.
Ezzel az öntettel lelocsolom az ételt. A tálat befedem és előmelegített forró sütőbe teszem a tálat, majd a továbbiakban már csak kb 160 °C-on két órán keresztül párolom. Amikor a hús megpuhul kiveszem a tálból. A levét elkeverem a tejföllel. Kiforralom, majd leszűröm, visszateszem a tálba a húst és rálocsolom a mártást.
A burgonya tallérhoz megtisztítok 40 dkg burgonyát, felaprítom és megsózva felteszem főni. Amikor puha hagyom egy kicsit hűlni, majd összetöröm, megsózom és összekeverem a liszttel. A vajjal és a tojással összeállítom a tésztát. Lágy, de kezelhető tésztát kell kapnom. A tésztát kb 5 cm átmérőjűre hengergetem, majd kb 1 cm vastag darabokra vagdosom. A tenyerembe fogva kerek tallérokká lapítom. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök és a lepénykék mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem és lecsöpögtetem.
A szaftos kacsacombokat a burgonya lepényekkel és kapros hagymasalátával tálaltam.
Kommentek