Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma,
- 1 db lila hagyma,
- 1 szál póréhagyma,
- 1 csokor metélőhagyma,
- só,
- 1 kis csokor kapor,
- 4 db kisebb ecetes uborka,
- 2 ek ecetes torma,
- 1 tk mustár,
- 2 dl tejföl,
- 1 kk porcukor,
- 2 ek olívaolaj,
- 1 db kápia paprika,
Elkészítése:
hagymákat megtisztítom és karikára vágom.Tálba teszem, megsózom és egy órát állni hagyom. Közben néha átforgatom.
A metélőhagymát és a kaprot finomra aprítom. Vékony csíkokra vágom az uborkát. A tejfölbe keverem a mustárt, a tormát és az olajat, majd ízesítem egy kevés porcukorral. Hozzákeverem a hagymát és tálalásig letakarva a hűtőben tartom. A kápia paprikát egészen apró kis kockákra vágom és a saláta tetejére szórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: