Anna konyhája

Lecsós szarvasszelet petrezselymes nudlival

Hozzávalók:

  1. 80 dkg szarvas színhús,
  2. 1 nagy fej vöröshagyma,
  3. 5 db paradicsom,
  4. 5 db kápia paprika,
  5. 2 dl száraz fehérbor,
  6. 2 dl paradicsomlé,
  7. só,
  8.  bors,

Az olajos páchoz:

  1. kb 1 dl olaj,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 kk majoránna,
  5. 5 gerezd áttört fokhagyma,

A nudlihoz:

  1. 1/2 kg burgonya,
  2. só,
  3. 1 tojás,
  4. 3 dkg vaj,
  5. 25-30 dkg rétesliszt,
  6. olaj,
  7. 1 csokor felaprított petrezselyem,

Elkészítése:

A húst megmosom, szárazra törlöm. ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sózom, borsozom, majoránnával mindkét oldalát alaposan beszórom, majd az áttört fokhagymát beledörzsölöm. Egy fedeles tálba teszem, az olajat ráöntöm, a húst megforgatom benne, és lefedve 2-3 napra a hűtőbe teszem.

Sütéskor a pácolajat egy mélyebb, fedeles serpenyőbe öntöm, és az apróra felvágott vöröshagymát megpárolom.  A paprikát felkarikázom, a paradicsomot forró vízbe dobom, majd a héját lehúzom. Felkockázom, majd a paprikával együtt a vöröshagymához teszem és pár percig tovább párolom. Felöntöm a paradicsomlével, felforralom, majd a hússzeleteket is rárakom, összerázom és lefedve, lassú tűzön puhára párolom. Közben,  amikor a levét kezdi elfőni, aláöntöm a bort, és tovább párolom.

A megpuhult húst  kiemelem és lefedve melegen tartom. A visszamaradt lecsós mártást egy szűrőn keresztül egy kisebb edénybe leszűröm. Ha sűrűnek találom, paradicsomlevet öntök még rá és beforralom.

Amíg a hús párolódik elkészítem a petrezselymes nudlit.

A burgonyát alaposan megmosom, és héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Teszek rá egy kiskanál sót, majd a vajjal, a tojással, a felaprított petrezselyem felével és a liszttel összegyúrom. A tészta nem ragadhat a kezemre, de puha kell, hogy legyen.

A tészta kifőző fazékba vizet forralok, egy kis só hozzáadásával.

Egy serpenyőbe 2 -3 ek olajat öntök, ebbe fogom kiszedni a megfőtt nudlikat.

Amíg a víz felforr, elkészítem a kis nudlikat.A tésztát darabokra vágom, és mindegyikből ujjnyi vastag rudakat sodrok. 2 – 3 cm -es darabokra vágom, kézzel sodrok rajta egyet.

A forró, lobogó, sózott vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, 1 percet főzöm, majd alaposan lecsöpögtetem, pár percet állni hagyom. Az előre elkészített serpenyőbe öntöm, és pár percig nagy lángon kevergetve a nedvességet elpárologtatom.

A forró nudlikat a tálra teszem, a maradék petrezselymet rászórom, melléteszem a melegen tartott hússzeleteket és leöntöm a lecsós mártással. 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!