Anna konyhája

Shakshouka-izraeli lecsó

Hozzávalók:

  1. 6 ek olívaolaj,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 gerezd fokhagyma,
  4. 1 csili paprika,
  5. só,
  6. őrölt bors,
  7. 1 tk őrölt piros paprika,
  8. 1 kk őrölt kömény,
  9. 1 kk őrölt római kömény,
  10. 1 kg paradicsom,
  11. 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen,
  12. 1 kisebb bébi cukkini,
  13. 1 nagy csokor petrezselyem,
  14. 6 db tojás,

Elkészítése:

A paradicsom héját éles késsel, keresztbe bevágom, majd forrásban lévő vízbe dobom, és pár másodpercig főzöm. Szűrőkanállal kiemelem, lecsöpögtetem, majd lehúzom a héját. éles késsel egészen apróra vágom.

A megtisztított hagymákat felaprítom.

A meghámozott cukkinit és a paprikákat felkockázom.

A petrezselymet felaprítom.

Egy magasabb falú serpenyőbe olívaolajon megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a csili paprikát és a fűszereket, majd pár percig kevergetve párolom.

A paradicsomot a párolt hagymára rádobom, elkeverem. Hozzáadom a felaprított cukkinit, a petrezselyem felét és a paprikákat, majd kevergetve tovább főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak.

 Amikor kész, kis mélyedéseket készítek a lecsóban, majd beleütöm a tojásokat. Lefedem és gőzében hagyom, hogy a tojásfehérje megsüljön, a sárgája pedig belül lágy maradjon. Megszórom a maradék petrezselyemmel és még forrón , friss kenyérrel tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!