Hozzávalók:
- 6 ek olívaolaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 csili paprika,
- só,
- őrölt bors,
- 1 tk őrölt piros paprika,
- 1 kk őrölt kömény,
- 1 kk őrölt római kömény,
- 1 kg paradicsom,
- 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen,
- 1 kisebb bébi cukkini,
- 1 nagy csokor petrezselyem,
- 6 db tojás,
Elkészítése:
A paradicsom héját éles késsel, keresztbe bevágom, majd forrásban lévő vízbe dobom, és pár másodpercig főzöm. Szűrőkanállal kiemelem, lecsöpögtetem, majd lehúzom a héját. éles késsel egészen apróra vágom.
A megtisztított hagymákat felaprítom.
A meghámozott cukkinit és a paprikákat felkockázom.
A petrezselymet felaprítom.
Egy magasabb falú serpenyőbe olívaolajon megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a csili paprikát és a fűszereket, majd pár percig kevergetve párolom.
A paradicsomot a párolt hagymára rádobom, elkeverem. Hozzáadom a felaprított cukkinit, a petrezselyem felét és a paprikákat, majd kevergetve tovább főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor kész, kis mélyedéseket készítek a lecsóban, majd beleütöm a tojásokat. Lefedem és gőzében hagyom, hogy a tojásfehérje megsüljön, a sárgája pedig belül lágy maradjon. Megszórom a maradék petrezselyemmel és még forrón , friss kenyérrel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: