Hozzávalók: (4-5 főre )
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 ek olaj,
- 30 dkg sárgarépa,
- 1 fej karalábé,
- 25-30 dkg darált sertéshús,
- 1 tojás,
- 1 nagy csokor snidling,
- 3 ek zsemlemorzsa,
- 10 dkg zsenge borsó,só,
- bors,
Elkészítése:
Az apóra kockázott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a megtisztított és felkockázott sárgarépát és a karalábét. Tovább párolom, majd felöntöm 1,5-2 liter vízzel.
Közben összedolgozom a darált húst a tojással, a vágott snidling kétharmadával, a sóval, a borssal és a zsemlemorzsával. A masszából apró kis gombócokat formázok, a forró levesbe teszem és 25-30 percig főzöm. Vele párhuzamosan hozzáadom a zöldborsót és a maradék snidlinget is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: