Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 ek olívaolaj,
- 40 dkg zeller és sárgarépa vegyesen,
- só,
- őrölt bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy csokor petrezselyem,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 liter zöldség alaplé vagy víz,
- feltétnek: vékony szelet rozskenyér, olívaolaj, szeletelt sajt,
Elkészítése:
A finomra felszeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatok. Hozzáadom a megtisztított és apró kockákra felvágott zellert és a sárgarépát. Enyhén megdinsztelem, majd felöntöm a zöldség alaplével. Sózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymát, lefedem és puhára főzöm a répát. Ha megpuhult hozzáadom a a petrezselymet, majd simára turmixolom a levest.Hozzákeverem a tejszínt és forrón tálalom a sajtos pirított kenyérrel.
Vékonyra szeletelt rozskenyeret olíva olajjal bespriccelem, pár pillanatra a mikróba teszem, enyhén megpirítom, majd kiveszem, ráhelyezek 1-1 szelet sajtot és addig visszateszem a mikróba, amíg a sajt ráolvad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: