Anna konyhája

Petrezselyem krémleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók:

  1. 1 fej vöröshagyma,
  2. 3 ek olívaolaj,
  3. 40 dkg zeller és sárgarépa vegyesen,
  4. só,
  5. őrölt bors,
  6. 3 gerezd fokhagyma,
  7. 1 nagy csokor petrezselyem,
  8. 1 dl főzőtejszín,
  9. 1 liter zöldség alaplé vagy víz,
  10. feltétnek: vékony szelet rozskenyér, olívaolaj, szeletelt sajt,

Elkészítése:

A finomra felszeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatok. Hozzáadom a megtisztított és apró kockákra felvágott zellert és a sárgarépát. Enyhén megdinsztelem, majd felöntöm a zöldség alaplével. Sózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymát, lefedem és puhára főzöm a répát. Ha megpuhult hozzáadom a a petrezselymet, majd simára turmixolom a levest.Hozzákeverem a tejszínt és forrón tálalom a sajtos pirított kenyérrel.

Vékonyra szeletelt rozskenyeret olíva olajjal bespriccelem, pár pillanatra a mikróba teszem, enyhén megpirítom, majd kiveszem, ráhelyezek 1-1 szelet sajtot és addig visszateszem a mikróba, amíg a sajt ráolvad.

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!