Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé,
- só,
- 20 dkg kuszkusz,
- 4 dl húsleves alaplé,
- 2 dkg vaj,
- 5 dkg napraforgó + szezámmag vegyesen,
- 1 tojás,
- 5 dkg liszt,
- olaj a sütéshez,
A fokhagyma öntethez:
- 4 gerezd fokhagyma,
- 3 ek olaj,
- 2 ek liszt,
- kb 2 dl húsleves alaplé,
- kb 2 dl főzőtejszín vagy tej,
- só,
- őrölt bors,
Elkészítése:
A csirkemellből kb 1 cm-es érméket vágok és fólia közé téve enyhén kiklopfolom. Besózom és állni hagyom.Addig elkészítem a kuszkusz bundát.
A kuszkuszra öntöm a kimért forró húslevest, hozzáadom a vajat, elkeverem, lefedem és állni hagyom.
A magokat egy serpenyőbe teszem és közepes lángon enyhén megpirítom.
Az elkészült kuszkuszhoz keverem a magokat, majd hozzáadom a tojást is és elkeverem.
A hússzeleteket először lisztbe forgatom, majd a kuszkuszba úgy, hogy vastagon rátapadjon.
Serpenyőben olajat öntök és közepes lángon mindkét oldalát megsütöm. Papírszalvétán lecsöpögtetem a felesleges olajat.
Elkészítem a mártást.
Egy kisebb edényben a felforrósított olajon megfuttatom az áttört fokhagymát, rászórom a lisztet és világos rántást keverek. Felöntöm az alaplével és simára kikeverem, majd rögtön tovább hígítom a tejjel, amíg a megfelelő sűrűséget el nem érem. Közben sózom, borsozom és egyet forralok rajta. Mivel öntetet készítek, ebben az esetben hígabb állagúra hagyom.
Vékonyra leszelt uborka és paprika salátát adok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: