Anna konyhája

Magos kuszkuszban sült csirkeérmék fokhagymás öntettel

Hozzávalók:

  1. 60 dkg csirkemellfilé,
  2. só,
  3. 20 dkg kuszkusz,
  4. 4 dl húsleves alaplé,
  5. 2 dkg vaj,
  6. 5 dkg napraforgó + szezámmag vegyesen,
  7. 1 tojás,
  8. 5 dkg liszt,
  9. olaj a sütéshez,

A fokhagyma öntethez:

  1. 4 gerezd fokhagyma, 
  2. 3 ek olaj,
  3. 2 ek liszt,
  4. kb 2 dl húsleves alaplé,
  5. kb 2 dl főzőtejszín vagy tej,
  6. só,
  7. őrölt bors,

Elkészítése:

A csirkemellből kb 1 cm-es érméket vágok és fólia közé téve enyhén kiklopfolom. Besózom és állni hagyom.Addig elkészítem a kuszkusz bundát.

A kuszkuszra öntöm a kimért forró húslevest, hozzáadom a vajat, elkeverem, lefedem és állni hagyom.

A magokat egy serpenyőbe teszem és közepes lángon enyhén megpirítom.

Az elkészült kuszkuszhoz keverem a magokat, majd hozzáadom a tojást is és elkeverem.

A hússzeleteket először lisztbe forgatom, majd a kuszkuszba úgy, hogy vastagon rátapadjon.

Serpenyőben olajat öntök és közepes lángon mindkét oldalát megsütöm. Papírszalvétán lecsöpögtetem a felesleges olajat.

Elkészítem a mártást.

Egy kisebb edényben a felforrósított olajon megfuttatom az áttört fokhagymát, rászórom a lisztet és világos rántást keverek. Felöntöm az alaplével és simára kikeverem, majd rögtön tovább hígítom a tejjel, amíg a megfelelő sűrűséget el nem érem. Közben sózom, borsozom és egyet forralok rajta. Mivel öntetet készítek, ebben az esetben hígabb állagúra hagyom.

Vékonyra leszelt uborka és paprika salátát adok hozzá.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!