Anna konyhája

Kentucky csirkecomb káposztasalátával

Hozzávalók:

  1. 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal,

A páchoz:

  1. 5 dl kaukázusi kefir,
  2. 1 ek só,
  3. 1 fej fokhagyma,
  4. 1 ek nádcukor,
  5. 1 el fűszerpaprika,
  6. olaj a sütéshez,

A bundázáshoz:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 1/2 tk só,
  3. 1 mk kakukkfű,
  4. 1 mk bazsalikom,
  5. 1 mk oregánó,
  6. 1 mk őrölt fekete bors,
  7. 1 mk őrölt mustármag,
  8. 2 tk őrölt pirospaprika,
  9. 1 tk fokhagymasó,
  10. 1 mk őrölt gyömbér,
  11. 1 tk őrölt fehér bors,

A káposztasalátához:

  1. 1 kis fej fehér káposzta,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 szál sárgarépa,
  4. 2 dl majonéz,
  5. 2 ek almaecet,
  6. 1 ek nádcukor,

Elkészítése:

A csirkecombok bőrét eltávolítom.

Az egész csirkecombokat kettévágom és kicsontozom, majd kisebb darabokra felvágom.

A pác hozzávalóit összekeverem, beleteszem a combokat, lefedem, majd 2-3 órán át pácolom a hűtőben.

Közben elkészítem a salátát. A megtisztított káposztát és a meghámozott sárgarépát kisebb darabokra vágom, majd aprítóban durvára aprítom. A majonézt összekeverem az ecettel, a cukorral, a sóval és a zöldségekhez forgatom. Letakarva a hűtőben állni hagyom, amíg a hús elkészül.

A tésztabunda hozzávalóit alaposan összekeverem, beleforgatom a csirkehúst, és forró, bő olajban, lefedve, nem túl nagy lángon, ropogósra kisütöm.

A lehűtött káposztasalátával tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!