Hozzávalók:
- 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal,
A páchoz:
- 5 dl kaukázusi kefir,
- 1 ek só,
- 1 fej fokhagyma,
- 1 ek nádcukor,
- 1 el fűszerpaprika,
- olaj a sütéshez,
A bundázáshoz:
- 20 dkg liszt,
- 1/2 tk só,
- 1 mk kakukkfű,
- 1 mk bazsalikom,
- 1 mk oregánó,
- 1 mk őrölt fekete bors,
- 1 mk őrölt mustármag,
- 2 tk őrölt pirospaprika,
- 1 tk fokhagymasó,
- 1 mk őrölt gyömbér,
- 1 tk őrölt fehér bors,
A káposztasalátához:
- 1 kis fej fehér káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 szál sárgarépa,
- 2 dl majonéz,
- 2 ek almaecet,
- 1 ek nádcukor,
Elkészítése:
A csirkecombok bőrét eltávolítom.
Az egész csirkecombokat kettévágom és kicsontozom, majd kisebb darabokra felvágom.
A pác hozzávalóit összekeverem, beleteszem a combokat, lefedem, majd 2-3 órán át pácolom a hűtőben.
Közben elkészítem a salátát. A megtisztított káposztát és a meghámozott sárgarépát kisebb darabokra vágom, majd aprítóban durvára aprítom. A majonézt összekeverem az ecettel, a cukorral, a sóval és a zöldségekhez forgatom. Letakarva a hűtőben állni hagyom, amíg a hús elkészül.
A tésztabunda hozzávalóit alaposan összekeverem, beleforgatom a csirkehúst, és forró, bő olajban, lefedve, nem túl nagy lángon, ropogósra kisütöm.
A lehűtött káposztasalátával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: