Anna konyhája

Szedres sajttortafagylalt morzsával

         

Hozzávalók:

  1. 2,5 dl habtejszín,
  2. 2,5 dl tej,
  3. 10 dkg natúr krémsajt,
  4. 10 dkg cukor,
  5. 6 tojássárgája,

A szederszószhoz: ( vagy málna, eper… )

  1. 20 dkg szeder,
  2. ízlés szerint cukor, ( 5 dkg )

A morzsához:

  1. 3 dkg nádcukor,
  2. 3 dkg vaj,
  3. 3 dkg liszt,
  4. 3 dkg darált mandula vagy mogyoró,

Elkészítése:

A szederszósz hozzávalóit összeforralom, majd kihűtöm.

A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérem, majd összemorzsolom úgy, hogy ne álljon össze tésztává, maradjon morzsás. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre szórom, és 170 °C-os sütőben, 6-8 perc alatt készre sütöm. Kihűtöm.

A fagylalthoz a tejet és a tejszínt a krémsajttal együtt felforralom, a tűzről leveszem.

A tojást a cukorral simára kikeverem, majd hozzáöntöm a tejhez. Addig melegítem, amíg elkezd sűrűsödni. Forralni nem szabad, mert kicsapódik a tojás. Félórára mélyhűtőbe teszem.

Egy magas peremű tálban összerétegezem a fagylaltot. Belekanalazok az alapból, meglocsolom a szederöntettel, megszórom a morzsával, és ezt még kétszer megismétlem. A tetejére morzsa kerüljön. Tálalásig a mélyhűtőben átfagyasztom. Fogyasztás előtt 10 perccel a mélyhűtőből kiveszem, a tetejét szederrel megszórom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!