Hozzávalók:
- 2,5 dl habtejszín,
- 2,5 dl tej,
- 10 dkg natúr krémsajt,
- 10 dkg cukor,
- 6 tojássárgája,
A szederszószhoz: ( vagy málna, eper… )
- 20 dkg szeder,
- ízlés szerint cukor, ( 5 dkg )
A morzsához:
- 3 dkg nádcukor,
- 3 dkg vaj,
- 3 dkg liszt,
- 3 dkg darált mandula vagy mogyoró,
Elkészítése:
A szederszósz hozzávalóit összeforralom, majd kihűtöm.
A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérem, majd összemorzsolom úgy, hogy ne álljon össze tésztává, maradjon morzsás. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre szórom, és 170 °C-os sütőben, 6-8 perc alatt készre sütöm. Kihűtöm.
A fagylalthoz a tejet és a tejszínt a krémsajttal együtt felforralom, a tűzről leveszem.
A tojást a cukorral simára kikeverem, majd hozzáöntöm a tejhez. Addig melegítem, amíg elkezd sűrűsödni. Forralni nem szabad, mert kicsapódik a tojás. Félórára mélyhűtőbe teszem.
Egy magas peremű tálban összerétegezem a fagylaltot. Belekanalazok az alapból, meglocsolom a szederöntettel, megszórom a morzsával, és ezt még kétszer megismétlem. A tetejére morzsa kerüljön. Tálalásig a mélyhűtőben átfagyasztom. Fogyasztás előtt 10 perccel a mélyhűtőből kiveszem, a tetejét szederrel megszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: