Hozzávalók:
- 40 dkg túró,
- 6 dkg vaj,
- 10 dkg cukor + az edény szórásához,
- 1/2 tk őrölt fahéj,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- 3 tojás,
- 4 dkg liszt,
- 2 ek búzadara,
- kajszi vagy őszibarack,
- 2ek szeletelt mandula,
Elkészítése:
A túrót krémesre keverem 8 dkg cukorral, a tojások sárgájával és 4 dkg vajjal, majd ízesítem a fahéjjal és a citrommal.Hozzákeverem a lisztet és a darát, majd óvatosan belekeverem a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.
Egy sütőformát vékonyan kivajazok, kb 1 ek cukorral kiszórok, majd egyenletesen elsimítom benne a túrós keveréket.
A megmosott, meghámozott és kimagozott barackot cikkekre vágom, és sűrűn kirakom vele a tetejét. rászórom a maradék cukrot, majd rádobálom a maradék vajat. A tetejére szórom a mandulaszeleteket, és 200°C-os sütőben, kb 40 perc alatt készre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: