Anna konyhája

Barackos-túrós felfújt mandulával

Hozzávalók:

  1. 40 dkg túró,
  2. 6 dkg vaj,
  3. 10 dkg cukor + az edény szórásához,
  4. 1/2 tk őrölt fahéj,
  5. 1 citrom reszelt héja és leve,
  6. 3 tojás,
  7. 4 dkg liszt,
  8. 2 ek búzadara,
  9. kajszi vagy őszibarack,
  10. 2ek szeletelt mandula,

Elkészítése:

A túrót krémesre keverem 8 dkg cukorral, a tojások sárgájával és 4 dkg vajjal, majd ízesítem a fahéjjal és a citrommal.Hozzákeverem a lisztet és a darát, majd óvatosan belekeverem a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét.

Egy sütőformát vékonyan kivajazok, kb 1 ek cukorral kiszórok, majd egyenletesen elsimítom benne a túrós keveréket.

A megmosott, meghámozott és kimagozott barackot cikkekre vágom, és sűrűn kirakom vele a tetejét. rászórom a maradék cukrot, majd rádobálom a maradék vajat. A tetejére szórom a mandulaszeleteket, és 200°C-os sütőben, kb 40 perc alatt készre sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!