Anna konyhája

Sárgabarack pite

Hozzávalók:

  1. 25 dkg liszt,
  2. 13 dkg vaj,
  3. 1 ek tej,
  4. 10 dkg cukor,
  5. 2 tojássárgája,
  6. 1 csipet só,
  7. 4-5 db finomra morzsolt babapiskóta,
  8. 60 dkg sárgabarack,
  9. 1 tojás a tészta lekenéséhez,

Elkészítése:

A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsolom, majd a tejjel, a cukorral, a sóval és a tojássárgájával tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem.

A sárgabarackot megmosom, félbevágom és kimagozom.

Egy 24 cm-es piteformát kivajazok, a morzsolt babapiskótával egyenletesen meghintem.

A tészta kétharmadát  kerekre sodrom és kibélelem vele a tortaformát úgy, hogy az oldalára is jusson. A felesleges széleket levágom és a maradék tésztához hozzágyúrom.

A félbevágott barackokkal kirakom a tésztát. A maradék tésztát is kinyújtom, és lefedem vele a barackokat. A tésztaszéleket egymáshoz csippentem.

A tészta tetejét enyhén felvert tojással lekenem, villával megszurkálom.

200 °C-os sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom a tetejét.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!