Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 13 dkg vaj,
- 1 ek tej,
- 10 dkg cukor,
- 2 tojássárgája,
- 1 csipet só,
- 4-5 db finomra morzsolt babapiskóta,
- 60 dkg sárgabarack,
- 1 tojás a tészta lekenéséhez,
Elkészítése:
A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsolom, majd a tejjel, a cukorral, a sóval és a tojássárgájával tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem.
A sárgabarackot megmosom, félbevágom és kimagozom.
Egy 24 cm-es piteformát kivajazok, a morzsolt babapiskótával egyenletesen meghintem.
A tészta kétharmadát kerekre sodrom és kibélelem vele a tortaformát úgy, hogy az oldalára is jusson. A felesleges széleket levágom és a maradék tésztához hozzágyúrom.
A félbevágott barackokkal kirakom a tésztát. A maradék tésztát is kinyújtom, és lefedem vele a barackokat. A tésztaszéleket egymáshoz csippentem.
A tészta tetejét enyhén felvert tojással lekenem, villával megszurkálom.
200 °C-os sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom a tetejét.





Kommentek