Anna konyhája

Gyümölcsös túrófelfújt

Hozzávalók:

  1. 15 dkg zabpehelyliszt,
  2. 5 dkg fehér tönkölyliszt,
  3. 10 dkg eritrit steviával, (1:4 )
  4. 1 csomag sütőpor,
  5. 4 db tojás,
  6. 50 dkg túró,
  7. 2 dl tejföl,
  8. 2 ek mascarpone,
  9. 1 citrom leve,
  10. 2 ek vaníliakivonat,
  11. 20 dkg bogyós gyümölcs, ( málna, meggy, ribizli… )
  12. csipet só,
  13. olaj,

Elkészítése:

Egy tálban simára keverem a túrót a tejföllel és a mascarponéval. Ízesítem az eritrittel, a vaníliával és a citromlével, majd hozzákeverem a tojások sárgáját, és a liszteket a sütőporral.

A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adagolom.

Egy tűzálló tálat vékonyan olajjal kikenek, a tésztát beleöntöm, majd a tetejére szórom a gyümölcsöt. ( én a gyümölcsöt nem mértem, csak jól megpakoltam… )

190 °Cos sütőben, légkeverésen, kb 40 perc alatt aranybarnára sütöm.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!