Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehelyliszt,
- 5 dkg fehér tönkölyliszt,
- 10 dkg eritrit steviával, (1:4 )
- 1 csomag sütőpor,
- 4 db tojás,
- 50 dkg túró,
- 2 dl tejföl,
- 2 ek mascarpone,
- 1 citrom leve,
- 2 ek vaníliakivonat,
- 20 dkg bogyós gyümölcs, ( málna, meggy, ribizli… )
- csipet só,
- olaj,
Elkészítése:
Egy tálban simára keverem a túrót a tejföllel és a mascarponéval. Ízesítem az eritrittel, a vaníliával és a citromlével, majd hozzákeverem a tojások sárgáját, és a liszteket a sütőporral.
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adagolom.
Egy tűzálló tálat vékonyan olajjal kikenek, a tésztát beleöntöm, majd a tetejére szórom a gyümölcsöt. ( én a gyümölcsöt nem mértem, csak jól megpakoltam… )
190 °Cos sütőben, légkeverésen, kb 40 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: