Hozzávalók: (4-5 főre )
Elkészítése:
A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5 percig blansírozom. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem és alaposan lecsöpögtetem. A leszűrt főzővizet félreteszem.
A felkockázott bacont az olajon kisütöm.
Egy kisebb lábasban megolvasztom a vajat és üvegesre párolom rajta az apróra felkockázott vöröshagymát. Rászórom a lisztet és kicsit lepirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a főzővizet. Kevergetve felforralom, majd közepes lángon még pár percig főzöm. A tűzről leveszem és hozzákeverem a reszelt sajtot és a bacont. Ízesítem sóval, borssal.
Egy tűzálló tálat a baconzsírral vékonyan kikenek, majd elrendezem benne a karfiol- és brokkolirózsákat. Közé illesztem a felkarikázott főtt tojásokat. Ráöntöm a sajtos mártást és 175 °C-os sütőben 20 -25 percig sütöm.