Anna konyhája

Csőben sült karfiol és brokkoli

Hozzávalók: (4-5 főre )

  1. 1 fej brokkoli,
  2. 1 fej karfiol,
  3. só,
  4. bors,
  5. 2 ek olaj,
  6. 3 dkg vaj,
  7. 1 fej vöröshagyma,
  8. 3 dkg liszt,
  9. 2,5 dl tej,
  10. 2,5 dl főzőlé,
  11. 10 dkg reszelt sajt,
  12. 15-20 dkg felkockázott bacon,
  13. 5 db főtt tojás,

Elkészítése:

A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5 percig blansírozom. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem és alaposan lecsöpögtetem. A leszűrt főzővizet félreteszem.

A felkockázott bacont az olajon kisütöm.

Egy kisebb lábasban megolvasztom a vajat és üvegesre párolom rajta az apróra felkockázott vöröshagymát. Rászórom a lisztet és kicsit lepirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a főzővizet. Kevergetve felforralom, majd közepes lángon még pár percig főzöm. A tűzről leveszem és hozzákeverem a reszelt sajtot és a bacont. Ízesítem sóval, borssal.

Egy tűzálló tálat a baconzsírral vékonyan kikenek, majd elrendezem benne a karfiol- és brokkolirózsákat. Közé illesztem a felkarikázott főtt tojásokat. Ráöntöm a sajtos mártást és 175 °C-os sütőben 20 -25 percig sütöm.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!