Hozzávalók: (4-5 főre )
- 1 fej brokkoli,
- 1 fej karfiol,
- só,
- bors,
- 2 ek olaj,
- 3 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 dkg liszt,
- 2,5 dl tej,
- 2,5 dl főzőlé,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 15-20 dkg felkockázott bacon,
- 5 db főtt tojás,
Elkészítése:
A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5 percig blansírozom. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem és alaposan lecsöpögtetem. A leszűrt főzővizet félreteszem.
A felkockázott bacont az olajon kisütöm.
Egy kisebb lábasban megolvasztom a vajat és üvegesre párolom rajta az apróra felkockázott vöröshagymát. Rászórom a lisztet és kicsit lepirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a főzővizet. Kevergetve felforralom, majd közepes lángon még pár percig főzöm. A tűzről leveszem és hozzákeverem a reszelt sajtot és a bacont. Ízesítem sóval, borssal.
Egy tűzálló tálat a baconzsírral vékonyan kikenek, majd elrendezem benne a karfiol- és brokkolirózsákat. Közé illesztem a felkarikázott főtt tojásokat. Ráöntöm a sajtos mártást és 175 °C-os sütőben 20 -25 percig sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: