Hozzávalók a morzsához:
- 25 dkg liszt,
- 10 dkg nádcukor,
- 1 tk őrölt fahéj,
- 15 dkg vaj,
A meggyes töltelékhez :
- 80 dkg meggy,
- 5 dkg nádcukor,
- 1/2 tk őrölt fahéj,
- 1 tk keményítő,
- durvára aprított mogyoró,
Elkészítése:
A megmosott és kimagozott meggyet összekeverem a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel.
Egy kerámia sütőtálat vékonyan kivajazok és az aljába elterítem a meggyet.
A tésztához az átszitált lisztet összekeverem a cukorral és a fahéjjal, majd a felkockázott hideg vajjal gyors mozdulatokkal morzsás állagúra összedolgozom. Rászórom a lisztes keveréket a meggyre és 180°C-os sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Félidőben rászórom a mogyorót. Langyosra hűtöm és máris tálalom.
A képen látható crumble egyszemélyes kis cseréptálkákban sültek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: