Anna konyhája

Cukkinis-hagymás rakottas

Hozzávalók:

  1. 2 kisebb fej lila hagyma,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. 40 dkg bébi cukkini,
  4. 40 dkg burgonya,
  5.  olaj,
  6. 2-3 db paradicsom,
  7. ek zabpehely,
  8. só,
  9. őrölt bors,
  10. 1 kk kakukkfű,
  11. 1 kis csokor petrezselyem,
  12. 1-2 szál kapor,
  13. 10 dkg reszelt sajt,
  14. 2 db tojás,
  15. 2 dl görög joghurt vagy tejföl,
  16. 20-30 dkg mellfilé,
  17. csirke grillfűszer,

Elkészítése:

A csirkemellet felszeletelem és alaposan befűszerezem. Félreteszem.

A hagymákat megtisztítom, a lila hagymát felkarikázom, a fokhagymát áttöröm.

A cukkini végeit levágom, a burgonyát meghámozom és megmosom, majd mindkettőt vékony szeletekre gyalulom.

Egy serpenyőben felforrósítok 2 ek olajat és megfonnyasztom rajta a hagymákat.

Egy sütőformát 1 ek olajjal vékonyan kikenek, 1 ek zabpehellyel beszórok. Váltakozva, tetőcserépszerűen, körkörösen  elrendezem a cukkini- és a burgonyakarikákat.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítek és a csirkemell szeleteket elősütöm, majd vékony szeletekre felvágom. A cukkini-krumpli karikák közé becsúsztatom. Rákarikázom a paradicsomokat, majd arányosan elosztva a tetejére simítom a hagyma keveréket.

A joghurtot kikeverem a tojásokkal, hozzáadom a reszelt sajtot, majd sózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel, a felaprított petrezselyemmel és a kaporral. Ezt a joghurtos keveréket a cukkini rakottas tetejére öntöm és 1 ek zabpehellyel megszórom. 

200 °C-os sütőben, lefedve 2-25 percig sütöm, majd a fedőt levéve még 10-15 percig pirítom.

Tálalás előtt 5 percig pihentetem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!