Hozzávalók:
- 2 kisebb fej lila hagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 40 dkg bébi cukkini,
- 40 dkg burgonya,
- olaj,
- 2-3 db paradicsom,
- ek zabpehely,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kk kakukkfű,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 1-2 szál kapor,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 db tojás,
- 2 dl görög joghurt vagy tejföl,
- 20-30 dkg mellfilé,
- csirke grillfűszer,
Elkészítése:
A csirkemellet felszeletelem és alaposan befűszerezem. Félreteszem.
A hagymákat megtisztítom, a lila hagymát felkarikázom, a fokhagymát áttöröm.
A cukkini végeit levágom, a burgonyát meghámozom és megmosom, majd mindkettőt vékony szeletekre gyalulom.
Egy serpenyőben felforrósítok 2 ek olajat és megfonnyasztom rajta a hagymákat.
Egy sütőformát 1 ek olajjal vékonyan kikenek, 1 ek zabpehellyel beszórok. Váltakozva, tetőcserépszerűen, körkörösen elrendezem a cukkini- és a burgonyakarikákat.
Egy serpenyőben kevés olajat melegítek és a csirkemell szeleteket elősütöm, majd vékony szeletekre felvágom. A cukkini-krumpli karikák közé becsúsztatom. Rákarikázom a paradicsomokat, majd arányosan elosztva a tetejére simítom a hagyma keveréket.
A joghurtot kikeverem a tojásokkal, hozzáadom a reszelt sajtot, majd sózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel, a felaprított petrezselyemmel és a kaporral. Ezt a joghurtos keveréket a cukkini rakottas tetejére öntöm és 1 ek zabpehellyel megszórom.
200 °C-os sütőben, lefedve 2-25 percig sütöm, majd a fedőt levéve még 10-15 percig pirítom.
Tálalás előtt 5 percig pihentetem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: