Anna konyhája

Baconos-cukkinis csirke

Hozzávalók:

  1. 2 db bébi cukkini (40 -45 dkg),
  2. 40-50 dkg csiperke gomba,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 kis csokor kapor,
  6. 10 dkg füstölt sajt,
  7. 4 ek zabpehely,
  8. 4 db tojás,
  9. olaj,
  10. 2 tk zsemlemorzsa,
  11. 40 dkg bacon,
  12. 80 dkg csirkemellfilé,
  13. szárnyas -csípős fűszerkeverék,

Elkészítése:

A csirkemell filét felszeletelem, sózom, alaposan befűszerezem, és 1-2 órára a hűtőbe teszem.

Serpenyőben olajat forrósítok, és a csirkeszeleteket hirtelen elősütöm. Tálra rakom, letakarom felhasználásig.

A megmosott cukkini két égét levágom és  héjastól lereszelem.  Megsózom, néhány percig állni hagyom, majd kinyomkodom. A gombát folyó vízben megmosom, felaprítom, majd összekeverem a cukkinivel. Ízesítem borssal, kaporral. Belereszelem a sajtot, hozzáadom a zabpelyhet és a tojásokat, majd alaposan elkeverem.

Egy fedeles sütőtálat vékonyan kiolajazok, és meghintem zsemlemorzsával, majd kibélelem baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítom a cukkinis massza felét. Sorban a tetejére rakom az elősütött csirkemellet, majd betakarom a maradék cukkinivel. Végül a tetejére is bacon szeleteket fektetek és lefedem.

 200 fokos sütőbe teszem, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután leveszem a tetejét, és további 10-15 perc alatt készre sütöm. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!