Hozzávalók:
- 80 dkg kelbimbó,
- 25-30 dkg burgonya,
- 5 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 1 kávéskanál őrölt kömény,
Elkészítése:
A megtisztított kelbimbót blansírozom, majd kb 1/3-át kiveszem, félreteszem.
A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom és 2-3 ek olajban párolni kezdem, hozzáadom a megtisztított és felkockázott burgonyát, a kelbimbó 2/3-át, majd felöntöm annyi vízzel, ( kb 3 dl ) hogy éppen ellepje és puhára főzöm. Közben sózom, borsozom, ízesítem a fokhagymával és az őrölt köménnyel. Ha megfőtt botmixerrel krémesre pépesítem, majd hozzáadom a félretett kelbimbót és ismét felforralom. Belekeverem a hideg vajt, ha szükséges vízzel beállítom a megfelelő állagot.
Sült csilis virslivel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: