Anna konyhája

Kelbimbó főzelék

Hozzávalók:

  1. 80 dkg kelbimbó,
  2. 25-30 dkg burgonya,
  3. 5 dkg vaj,
  4. 1 fej vöröshagyma,
  5. 5 gerezd fokhagyma,
  6. só, bors,
  7. 1 kávéskanál őrölt kömény,

Elkészítése:

A megtisztított kelbimbót blansírozom, majd kb 1/3-át kiveszem, félreteszem.

A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom és 2-3 ek olajban párolni kezdem, hozzáadom a megtisztított és felkockázott burgonyát, a kelbimbó 2/3-át, majd felöntöm annyi vízzel, ( kb 3 dl ) hogy éppen ellepje és puhára főzöm. Közben sózom, borsozom, ízesítem a fokhagymával és az őrölt köménnyel. Ha megfőtt botmixerrel krémesre pépesítem, majd hozzáadom a félretett kelbimbót és ismét felforralom. Belekeverem a hideg vajt, ha szükséges vízzel beállítom a megfelelő állagot.

Sült csilis virslivel tálalom.

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!