Hozzávalók:
- 13 dkg aktív kovász,
- 12 dkg liszt,
- 5 dkg langyos víz,
- 2,2 dkg olívaolaj,
- 0,4 dkg dkg só,
A tetejére:
- 1 kisebb tojás,
- 2 ek tej,
- máltai fűszersó,
- szezámmag,
- reszelt sajt,
- nagy szemű tengeri só,
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel papírvékonyra csíkokra sodrom. Géppel az 5- 6. fokozatig vékonyítom. majd ezeket a hosszú csíkokat tepsi méretűre vágom, és sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakom.
A tetejüket a tejjel kikevert tojással vékonyan bekenem, majd tetszés szerint variálva szezámmaggal, a fűszersóval ill. a reszelt sajttal megszórom.
190 °C-os sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütöm. Kiváló borkorcsolya !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: