Anna konyhája

Csípős anyósnyelv – kovásszal

Hozzávalók:

  1. 13 dkg aktív kovász,
  2. 12 dkg liszt,
  3. 5 dkg langyos víz,
  4. 2,2 dkg olívaolaj,
  5. 0,4 dkg dkg só,

A tetejére:

  1. 1 kisebb tojás,
  2. 2 ek tej,
  3. máltai fűszersó,
  4. szezámmag,
  5. reszelt sajt,
  6. nagy szemű tengeri só,

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel papírvékonyra csíkokra sodrom. Géppel az 5- 6. fokozatig vékonyítom. majd ezeket a hosszú csíkokat tepsi méretűre vágom, és sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakom.

A tetejüket a tejjel kikevert tojással vékonyan bekenem, majd tetszés szerint variálva szezámmaggal, a fűszersóval ill. a reszelt sajttal megszórom.

190 °C-os sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütöm. Kiváló borkorcsolya !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!