Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj,
- olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 ek paradicsompüré,
- 1/2 tk őrölt kömény,
- 2 tk majoránna,
- só,
- bors,
- 1 csapott ek fűszerpaprika,
- 1 ek liszt vagy keményítő,
- 2 dl víz,
- 1 db paradicsom,
- egy kis csokor petrezselyem,
Elkészítése:
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat , beledobom a felkockázott vöröshagymát, a paradicsompürét, a felszeletelt fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot majd a májat, és együtt kevergetve pirítani kezdem. Megszórom a majoránnával, a köménnyel, a liszttel és a pirospaprikával, majd felöntöm a vízzel. Sózom, borsozom, összekeverem, majd lassú lángon, lefedve főzöm kb 10-15 percig, amíg a máj át nem sül és a szaft besűrűsödik.
Frissen vágott petrezselyemmel megszórom és petrezselymes kuszkusszal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: