Anna konyhája

Anyósnyelv – kovászos borkorcsolya

Hozzávalók:

  1. 13 dkg aktív kovász,
  2. 12 dkg liszt,
  3. 5 dkg langyos víz,
  4. 2,2 dkg olívaolaj,
  5. 0,4 dkg dkg só,

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel papírvékonyra sodrom. Géppel az 5- 6. fokozatig sodrom. ezeket a hosszú, vékony csíkokat tepsi méretűre vágom, és sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakom.

190 °C-os sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütöm. Kiváló rágcsa !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!