Anna konyhája

Epres-vaníliakrémes minipite

Hozzávalók a tésztához:

  1. 16 dkg liszt,
  2. 2 dkg kakaópor,
  3. csipet só,
  4. 10 dkg vaj,
  5. 5 dkg porcukor vagy 2 dkg eritrit-steviával,
  6. 5 dkg tejföl,
  7. 1 tojássárgája,

Az eperkrémhez:

  1. 20 dkg eper,
  2. ízlés szerint cukor,
  3. 2 tk  keményítő vagy vanília pudingpor,
  4. 1/2 dl narancslé,

A vanília krémhez:

  1. 4 dl tej,
  2. 2 dkg vaj,
  3. 10 dkg cukor vagy 3 dkg eritrit steviával,
  4. 4 dkg liszt,
  5. 4 tojássárgája,

A díszítéshez:

  1. 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  2. 3 dkg vaj,

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem fél órára.

A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.

A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, elsodrom, és a piteformákat kibélelem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson.

180 °C-os, előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a formából kifordítom.

Az epret felaprítom és a cukorral elkeverem. A keményítőt simára keverem a narancslével és az eperhez keverem. Lassú tűzön forrásig keverem és besűrítem. 

A piteformák aljába öntöm az epres krémet és a hűtőben lehűtöm.

A vanília krémhez a tojássárgájákat simára keverem a cukorral és a liszttel, majd fokozatosan hozzáöntöm a tejet és kikeverem. Lassú tűzön forrásig melegítem és besűrítem. A tűzről leveszem, a vajat hozzáadom és elkeverem. Az epres krém tetejére öntöm és színültig töltöm vele a formákat. Hűtőbe teszem és lehűtöm.

A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztom, simára keverem, majd a vaníliakrém tetejére csorgatom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!