Hozzávalók a tésztához:
- 16 dkg liszt,
- 2 dkg kakaópor,
- csipet só,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor vagy 2 dkg eritrit-steviával,
- 5 dkg tejföl,
- 1 tojássárgája,
Az eperkrémhez:
- 20 dkg eper,
- ízlés szerint cukor,
- 2 tk keményítő vagy vanília pudingpor,
- 1/2 dl narancslé,
A vanília krémhez:
- 4 dl tej,
- 2 dkg vaj,
- 10 dkg cukor vagy 3 dkg eritrit steviával,
- 4 dkg liszt,
- 4 tojássárgája,
A díszítéshez:
- 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 3 dkg vaj,
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem fél órára.
A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.
A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, elsodrom, és a piteformákat kibélelem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson.
180 °C-os, előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a formából kifordítom.
Az epret felaprítom és a cukorral elkeverem. A keményítőt simára keverem a narancslével és az eperhez keverem. Lassú tűzön forrásig keverem és besűrítem.
A piteformák aljába öntöm az epres krémet és a hűtőben lehűtöm.
A vanília krémhez a tojássárgájákat simára keverem a cukorral és a liszttel, majd fokozatosan hozzáöntöm a tejet és kikeverem. Lassú tűzön forrásig melegítem és besűrítem. A tűzről leveszem, a vajat hozzáadom és elkeverem. Az epres krém tetejére öntöm és színültig töltöm vele a formákat. Hűtőbe teszem és lehűtöm.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztom, simára keverem, majd a vaníliakrém tetejére csorgatom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: