Anna konyhája

Eperkrémes minipite

     

Hozzávalók a tésztához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. csipet só,
  3. 10 dkg vaj,
  4. 5 dkg porcukor,
  5. 0,5 dl tejföl,
  6. 1 tojássárgája,

A töltelékhez:

  1. 50 dkg eper,
  2. 1 dl narancslé,
  3. ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
  4. 2 tk étk. keményítő vagy vanília pudingpor,

A díszítéshez:

  1. 5 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  2. 2 dkg vaj + a forma kikenéséhez,

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összemorzsolom, majd a tojássárgájával és a tejföllel összeállítom.

A tésztagombócot fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.

A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítem.

A piteformákat olvasztott vajjal vékonyan kikenem. és vékony sugárban a lehűlt eperkrém tetejére csorgatom.

A tésztát 8 egyenlő részre osztom. Vékony, kör alakúra sodrom, és a piteformákat kibélelem. Kb 10-15 perc alatt  szép aranybarnára sütöm. A formákban hagyom kihűlni.

Az epret felaprítom és a cukorral elkeverem. A keményítőt simára keverem a narancslével és az eperhez keverem. Lassú tűzön forrásig keverem és besűrítem. 

A piteformákba öntöm az epres krémet és a hűtőben lehűtöm.

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztom, simára keverem,  és vékony sugárban a lehűlt eperkrém tetejére csorgatom. Visszateszem a hűtőbe és pár óra múlva tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!