Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt,
- csipet só,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor,
- 0,5 dl tejföl,
- 1 tojássárgája,
A töltelékhez:
- 50 dkg eper,
- 1 dl narancslé,
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
- 2 tk étk. keményítő vagy vanília pudingpor,
A díszítéshez:
- 5 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 2 dkg vaj + a forma kikenéséhez,
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összemorzsolom, majd a tojássárgájával és a tejföllel összeállítom.
A tésztagombócot fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.
A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítem.
A piteformákat olvasztott vajjal vékonyan kikenem. és vékony sugárban a lehűlt eperkrém tetejére csorgatom.
A tésztát 8 egyenlő részre osztom. Vékony, kör alakúra sodrom, és a piteformákat kibélelem. Kb 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. A formákban hagyom kihűlni.
Az epret felaprítom és a cukorral elkeverem. A keményítőt simára keverem a narancslével és az eperhez keverem. Lassú tűzön forrásig keverem és besűrítem.
A piteformákba öntöm az epres krémet és a hűtőben lehűtöm.
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztom, simára keverem, és vékony sugárban a lehűlt eperkrém tetejére csorgatom. Visszateszem a hűtőbe és pár óra múlva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: