Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt,
- 20 dkg tk tönkölyliszt,
- 15 dkg fehér tönkölyliszt,
- 25 dkg aktív kovász,
- 6 dl langyos víz,
- só,
- olaj,
- olívaolaj,
- tökmag, napraforgómag,
Elkészítése:
Este bedagasztottam, közben fél órát pihent a tészta, majd sóztam és folytattam a dagasztást kb 10 percig. Kiolajozott kelesztőtálba tettem. Kétszer sziromhajtogatás, majd ment a hűtőbe reggelig.
Reggel óránként 1x sziromhajtogatás, majd 2x laminálás. Szoba hőmérsékleten pihent 2 órát. Olajozott felületen előformáztam, majd ismét pihent 3 órát. Gyönyörűen megkelt, felhólyagosodott. Ekkor sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, olajozott kézzel tepsi méretűre nyomkodtam, majd olíva olajjal meglocsoltam és a magvakat rászórtam.
220 °C-ra előmelegített sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: