Anna konyhája

Kovászos focaccia

Hozzávalók:

  1. 50 dkg kenyérliszt,
  2. 20 dkg tk tönkölyliszt,
  3. 15 dkg fehér tönkölyliszt,
  4. 25 dkg aktív kovász,
  5. 6 dl langyos víz,
  6. só,
  7. olaj,
  8. olívaolaj,
  9. tökmag, napraforgómag,

Elkészítése:

Este bedagasztottam, közben fél órát pihent a tészta, majd sóztam és folytattam a dagasztást kb 10 percig. Kiolajozott kelesztőtálba tettem. Kétszer sziromhajtogatás, majd ment a hűtőbe reggelig.

Reggel óránként 1x sziromhajtogatás, majd 2x laminálás. Szoba hőmérsékleten pihent 2 órát. Olajozott felületen előformáztam, majd ismét pihent 3 órát. Gyönyörűen megkelt, felhólyagosodott. Ekkor sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, olajozott kézzel tepsi méretűre nyomkodtam, majd olíva olajjal meglocsoltam és a magvakat rászórtam. 

220 °C-ra előmelegített sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöttem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!