Anna konyhája

Zabpelyhes-rozskovászos buci

Hozzávalók:

  1. 40 dkg kenyérliszt,
  2. 30 dkg fehér tönkölyliszt,
  3. 10 dkg rétesliszt,
  4. 20 dkg rozskovász,
  5. 10 dkg zabpehely,
  6. só,
  7. 5,5 dl langyos víz,

Elkészítése:

A zabpelyhet 2,5 dl forrásban lévő vízzel leöntöttem és pár órát állni hagytam.

A dagasztótálba tettem a liszteket, a zabpelyhet, a kovászt és 5 dl vízzel 5 percig dagasztottam.

30 percet pihentettem, majd hozzáadtam a sót és tovább dagasztottam erősebb fokozaton még 10 percet.

Áttettem egy kiolajozott kelesztőtálba és 40 percenként 2x sziromhajtogatást, 2x laminált hajtogatást végeztem.

2 órát pihentettem, majd előformáztam, és letakarva még 2 órát szobahőn kelesztettem, majd a hűtőben kelt tovább reggelig.

Reggel elfeleztem és mindegyikből kerek bucit gömbölyítettem anélkül, hogy a laza szerkezetén változtattam volna.

2 órát szobahőn, ruhával letakarva pihent tovább.

230°C-ra előmelegített gőzös sütőben sült 15 percet, majd a hőfokot 200 °C-ra csökkentettem és még 20 percig sütöttem, de már gőz nélkül.

Rácsra tettem, vízzel bespricceltem, és a teljes kihűlésig pihentettem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!