Hozzávalók:
- 40 dkg kenyérliszt,
- 30 dkg fehér tönkölyliszt,
- 10 dkg rétesliszt,
- 20 dkg rozskovász,
- 10 dkg zabpehely,
- só,
- 5,5 dl langyos víz,
Elkészítése:
A zabpelyhet 2,5 dl forrásban lévő vízzel leöntöttem és pár órát állni hagytam.
A dagasztótálba tettem a liszteket, a zabpelyhet, a kovászt és 5 dl vízzel 5 percig dagasztottam.
30 percet pihentettem, majd hozzáadtam a sót és tovább dagasztottam erősebb fokozaton még 10 percet.
Áttettem egy kiolajozott kelesztőtálba és 40 percenként 2x sziromhajtogatást, 2x laminált hajtogatást végeztem.
2 órát pihentettem, majd előformáztam, és letakarva még 2 órát szobahőn kelesztettem, majd a hűtőben kelt tovább reggelig.
Reggel elfeleztem és mindegyikből kerek bucit gömbölyítettem anélkül, hogy a laza szerkezetén változtattam volna.
2 órát szobahőn, ruhával letakarva pihent tovább.
230°C-ra előmelegített gőzös sütőben sült 15 percet, majd a hőfokot 200 °C-ra csökkentettem és még 20 percig sütöttem, de már gőz nélkül.
Rácsra tettem, vízzel bespricceltem, és a teljes kihűlésig pihentettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: