Hozzávalók:
Elkészítése:
A véres hurka bőrét lehúzom.
A sonkaszeleteket a nyúlgerinc hosszúságának megfelelően egymás mellé rendezem, majd ráfektetem az egyben hagyott nyúlgerincet, és alaposan sózom, borsozom. A közepére fektetem a hurkát, és jobbról-balról ráhajtom a nyúlgerincet, majd a sonkaszeletekkel az egészet összefogom. Először hústűvel rögzítem, majd konyhai kötözőzsineggel átkötözöm. Ha stabilan megtartja, a hústűket akár el is lehet távolítani.
A húscsomagot egy sütőtál közepére teszem. A felkarikázott répát és a felszeletelt almát köréje rakom, aláöntöm a bort, meglocsolom az olajjal, és fóliával lefedve 170 °C-on puhára párolom. Amikor a hús átsült a fóliát eltávolítom és kiemelem a hústekercset. A megpuhult sárgarépát és az almát átöntöm egy szűrőkanálba és átpasszírozom.
A húst visszaemelem a sütőtálba és 200°C-os sütőben átpirítom, majd a sütőből kiveszem, a fóliával letakarom és melegen tartom tálalásig.
Az átpasszírozott zöldséget hígítom egy kevés húsleves alaplével vagy vízzel, majd a kellő sűrűségűre visszaforralom.
A hústekercsről a kötözőzsineget eltávolítom, ujjnyi vastag szeletekre felvágom, a sűrű zöldséges mártással leöntöm, és zöldséges kuszkusszal tálalom.