Anna konyhája

Töltött nyúlgerinc

Hozzávalók:

  1. 1 db kicsontozott nyúlgerinc,
  2. 1 szál véres hurka, 
  3. 4-5 vékony szelet házi sonka vagy bacon,
  4. só,
  5. bors,
  6. 2 ek olaj,
  7. 2 szál sárgarépa,
  8. 3 db alma,
  9. 1 dl száraz fehérbor,

Elkészítése:

A véres hurka bőrét lehúzom.

A sonkaszeleteket a nyúlgerinc hosszúságának megfelelően egymás mellé rendezem, majd ráfektetem az egyben hagyott nyúlgerincet, és alaposan sózom, borsozom. A közepére fektetem a hurkát, és jobbról-balról ráhajtom a nyúlgerincet, majd a sonkaszeletekkel az egészet összefogom. Először hústűvel rögzítem, majd konyhai kötözőzsineggel átkötözöm. Ha stabilan megtartja, a hústűket akár el is lehet távolítani.

A húscsomagot egy sütőtál közepére teszem. A felkarikázott répát és a felszeletelt almát köréje rakom, aláöntöm a bort, meglocsolom az olajjal, és fóliával lefedve 170 °C-on puhára párolom. Amikor a hús átsült a fóliát eltávolítom és kiemelem a hústekercset. A megpuhult sárgarépát és az almát átöntöm egy szűrőkanálba és átpasszírozom.

A húst visszaemelem a sütőtálba és 200°C-os sütőben átpirítom, majd a sütőből kiveszem, a fóliával letakarom és melegen tartom tálalásig.

Az átpasszírozott zöldséget hígítom egy kevés húsleves alaplével vagy vízzel, majd a kellő sűrűségűre visszaforralom.

A hústekercsről a kötözőzsineget eltávolítom, ujjnyi vastag szeletekre felvágom, a sűrű zöldséges mártással leöntöm, és zöldséges kuszkusszal tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!