Hozzávalók:
- 1 db kicsontozott nyúlgerinc,
- 1 szál véres hurka,
- 4-5 vékony szelet házi sonka vagy bacon,
- só,
- bors,
- 2 ek olaj,
- 2 szál sárgarépa,
- 3 db alma,
- 1 dl száraz fehérbor,
Elkészítése:
A véres hurka bőrét lehúzom.
A sonkaszeleteket a nyúlgerinc hosszúságának megfelelően egymás mellé rendezem, majd ráfektetem az egyben hagyott nyúlgerincet, és alaposan sózom, borsozom. A közepére fektetem a hurkát, és jobbról-balról ráhajtom a nyúlgerincet, majd a sonkaszeletekkel az egészet összefogom. Először hústűvel rögzítem, majd konyhai kötözőzsineggel átkötözöm. Ha stabilan megtartja, a hústűket akár el is lehet távolítani.
A húscsomagot egy sütőtál közepére teszem. A felkarikázott répát és a felszeletelt almát köréje rakom, aláöntöm a bort, meglocsolom az olajjal, és fóliával lefedve 170 °C-on puhára párolom. Amikor a hús átsült a fóliát eltávolítom és kiemelem a hústekercset. A megpuhult sárgarépát és az almát átöntöm egy szűrőkanálba és átpasszírozom.
A húst visszaemelem a sütőtálba és 200°C-os sütőben átpirítom, majd a sütőből kiveszem, a fóliával letakarom és melegen tartom tálalásig.
Az átpasszírozott zöldséget hígítom egy kevés húsleves alaplével vagy vízzel, majd a kellő sűrűségűre visszaforralom.
A hústekercsről a kötözőzsineget eltávolítom, ujjnyi vastag szeletekre felvágom, a sűrű zöldséges mártással leöntöm, és zöldséges kuszkusszal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: