Anna konyhája

Főtt tojással töltött rizsgombóc spenótöntettel

Hozzávalók:  ( 4 főre )

  1. 20 dkg párolt rizs,
  2. 8 dkg reszelt sajt,
  3. 1 tojássárgája,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem,
  7. 2 db főtt tojás,
  8. 1 tojásfehérje,
  9. zsemlemorzsa,
  10. olaj a sütéshez,

A spenótmártáshoz:

  1. 50 dkg spenót levél,
  2. 2 ek liszt,
  3. 2-3 ek olaj,
  4. 1/2 l tej,
  5. só,
  6. bors,
  7. 2 gerezd fokhagyma,
  8. 1/2 zsemle,

Elkészítése:

2 db tojást keményre főzök és lehűtöm, majd keresztbe kettévágom.

A kész párolt rizst összekeverem a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a sóval, borssal és a petrezselyemmel.

A rizst négyfelé veszem, egy részt a tenyerembe veszek, ellapítom, a közepébe illesztem a fél tojást és gombóccá formázom. A tojásfehérjét villával kissé meglazítom, majd a gombócokat belehempergetem. Átteszem a zsemlemorzsába és beleforgatom.

Egy kisebb, mélyebb edénybe olajat forrósítok, majd a gombócokat aranybarnára sütöm. Papírtörlőn lecsöpögtetem.

A spenót leveleket alaposan megmosom, lecsöpögtetem és összeaprítom. A zsemlét egy tálba teszem és ráöntöm a tej felét. Hagyom, hogy jól megszívja magát.

Az olajból és a lisztből az átnyomott fokhagyma hozzáadásával világos rántást készítek. A spenót leveleket rádobom, jól összekeverem, majd ráöntöm a megáztatott zsemlét a tejjel együtt. Egy jót forralok rajta, majd megsózom, borsozom, a maradék tejjel a kellő sűrűségűre beállítom. Leveszem a tűzről, és botmixszerrel pépesre turmixolom.Visszateszem a tűzre, ha kell utána fűszerezek, vagy ha sűrűnek találom teszek hozzá még tejet. Forrón, tojással töltött rizsgombóccal tálalom.

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!