Hozzávalók: ( 4 főre )
- 20 dkg párolt rizs,
- 8 dkg reszelt sajt,
- 1 tojássárgája,
- só,
- bors,
- 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem,
- 2 db főtt tojás,
- 1 tojásfehérje,
- zsemlemorzsa,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
2 db tojást keményre főzök és lehűtöm, majd keresztbe kettévágom.
A kész párolt rizst összekeverem a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a sóval, borssal és a petrezselyemmel.
A rizst négyfelé veszem, egy részt a tenyerembe veszek, ellapítom, a közepébe illesztem a fél tojást és gombóccá formázom. A tojásfehérjét villával kissé meglazítom, majd a gombócokat belehempergetem. Átteszem a zsemlemorzsába és beleforgatom.
Egy kisebb, mélyebb edénybe olajat forrósítok, majd a gombócokat aranybarnára sütöm. Papírtörlőn lecsöpögtetem.
Mártásokhoz, főzelékekhez remek feltét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: