Fokhagymás grissini durumlisztből

Hozzávalók:

  1. 30 dkg fehér tönkölyliszt,( vagy fehérliszt )
  2. 20 dkg durumliszt,
  3. 3 dl langyos víz,
  4. 2 tk só,
  5. 1 csipet cukor,
  6. 2,5 dkg élesztő,
  7. 1 csokor friss ,aprított bazsalikomlevél, ( vagy szárított, morzsolt )
  8. 4 gerezd áttört fokhagyma,
  9. 4 ek olívaolaj,

Elkészítése:

Egy kis edényben az olívaolajat felforrósítom és pár másodperc alatt megfuttatom rajta az áttört fokhagymát, majd a tűzről leveszem és félreteszem.

2 dl langyos vízbe elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

Egy kelesztőtálba kimérem a kétféle lisztet, hozzáadom a sót, a felaprított bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal együtt. Ráöntöm a felfuttatott élesztőt és kisebb adagokban, szükség szerint hozzáöntöm a többi langyos vizet, majd dagasztógéppel simára összedolgozom a tésztát. Langyos helyen a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, majd kb 30×25 cm-es téglalapra kisodrom. A téglalapot hosszában kettévágom, majd mindkét téglalapot 1 cm széles ( 12,5 cm ) rudakra  vágom. A rudakat kézzel megsodrom úgy, hogy a tepsi szélességével megegyező méretű ( 12-13 cm )  rudakat kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket egy kis távolságot kihagyva, mert minimálisan ugyan, de azért egy kicsit megduzzadnak sütés közben.

200 °C-os sütőben, kb 15-20 perc alatt ropogósra sütöm. Akkor jó amikor elkezd színesedni és kívül már ropogós.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »