Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kis edényben az olívaolajat felforrósítom és pár másodperc alatt megfuttatom rajta az áttört fokhagymát, majd a tűzről leveszem és félreteszem.
2 dl langyos vízbe elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
Egy kelesztőtálba kimérem a kétféle lisztet, hozzáadom a sót, a felaprított bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal együtt. Ráöntöm a felfuttatott élesztőt és kisebb adagokban, szükség szerint hozzáöntöm a többi langyos vizet, majd dagasztógéppel simára összedolgozom a tésztát. Langyos helyen a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, majd kb 30×25 cm-es téglalapra kisodrom. A téglalapot hosszában kettévágom, majd mindkét téglalapot 1 cm széles ( 12,5 cm ) rudakra vágom. A rudakat kézzel megsodrom úgy, hogy a tepsi szélességével megegyező méretű ( 12-13 cm ) rudakat kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket egy kis távolságot kihagyva, mert minimálisan ugyan, de azért egy kicsit megduzzadnak sütés közben.
200 °C-os sütőben, kb 15-20 perc alatt ropogósra sütöm. Akkor jó amikor elkezd színesedni és kívül már ropogós.