Hozzávalók:
- 30 dkg fehér tönkölyliszt,( vagy fehérliszt )
- 20 dkg durumliszt,
- 3 dl langyos víz,
- 2 tk só,
- 1 csipet cukor,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 csokor friss ,aprított bazsalikomlevél, ( vagy szárított, morzsolt )
- 4 gerezd áttört fokhagyma,
- 4 ek olívaolaj,
Elkészítése:
Egy kis edényben az olívaolajat felforrósítom és pár másodperc alatt megfuttatom rajta az áttört fokhagymát, majd a tűzről leveszem és félreteszem.
2 dl langyos vízbe elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
Egy kelesztőtálba kimérem a kétféle lisztet, hozzáadom a sót, a felaprított bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal együtt. Ráöntöm a felfuttatott élesztőt és kisebb adagokban, szükség szerint hozzáöntöm a többi langyos vizet, majd dagasztógéppel simára összedolgozom a tésztát. Langyos helyen a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, majd kb 30×25 cm-es téglalapra kisodrom. A téglalapot hosszában kettévágom, majd mindkét téglalapot 1 cm széles ( 12,5 cm ) rudakra vágom. A rudakat kézzel megsodrom úgy, hogy a tepsi szélességével megegyező méretű ( 12-13 cm ) rudakat kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket egy kis távolságot kihagyva, mert minimálisan ugyan, de azért egy kicsit megduzzadnak sütés közben.
200 °C-os sütőben, kb 15-20 perc alatt ropogósra sütöm. Akkor jó amikor elkezd színesedni és kívül már ropogós.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: