Anna konyhája

Túrós tarkedli gyümölcs öntettel

Hozzávalók:

  1. 25 dkg fehér tönkölyliszt,
  2. 15 dkg túró,
  3. 1 ek cukor,
  4. csipet só,
  5. 1 ek vanília kivonat,
  6. 3 db tojás,
  7. 3-4 dl langyos tej,
  8. 3 dkg élesztő,
  9. 10 dkg olvasztott vaj,
  10. olaj a sütéshez,
  11. darabos gyümölcslekvár az öntethez,

Elkészítése:

3 dl meglangyosított tejbe elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt.

A túrót összekeverem a sóval, a tojásokkal, az olvasztott vajjal és villával vagy botmixerrel simára keverem. Hozzáadom a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Robotgéppel simára keverem, majd letakarom és félreteszem pihenni.

Miután duplájára dagadt a tészta, kiolajozom a tarkedlisütő mélyedései, felforrósítom és 1-1 evőkanálnyi mennyiségű tésztát kanalazok bele.  Közepes lángon mindkét oldalát átsütöm. Érdemes sütés közben a kis fánkocskákat megpörgetni, mert a külső fele mindig erősebben, gyorsabban sül. Papírszalvétára szedem a kisült fánkokat, majd enyhén megszórom porcukorral vagy egy kevés vízzel hígított, felforrósított gyümölcslekvárral körítve tálalom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!