Hozzávalók:
- 25 dkg fehér tönkölyliszt,
- 15 dkg túró,
- 1 ek cukor,
- csipet só,
- 1 ek vanília kivonat,
- 3 db tojás,
- 3-4 dl langyos tej,
- 3 dkg élesztő,
- 10 dkg olvasztott vaj,
- olaj a sütéshez,
- darabos gyümölcslekvár az öntethez,
Elkészítése:
3 dl meglangyosított tejbe elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt.
A túrót összekeverem a sóval, a tojásokkal, az olvasztott vajjal és villával vagy botmixerrel simára keverem. Hozzáadom a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Robotgéppel simára keverem, majd letakarom és félreteszem pihenni.
Miután duplájára dagadt a tészta, kiolajozom a tarkedlisütő mélyedései, felforrósítom és 1-1 evőkanálnyi mennyiségű tésztát kanalazok bele. Közepes lángon mindkét oldalát átsütöm. Érdemes sütés közben a kis fánkocskákat megpörgetni, mert a külső fele mindig erősebben, gyorsabban sül. Papírszalvétára szedem a kisült fánkokat, majd enyhén megszórom porcukorral vagy egy kevés vízzel hígított, felforrósított gyümölcslekvárral körítve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: