Hozzávalók:
- 25 dkg kókuszreszelék,
- 10 dkg cukor,
- 2 tojásfehérje,
- 5 dkg olvasztott vaj + a formák kikenéséhez,
A töltelékhez:
- 15 dkg krémsajt,
- 10 dkg ricotta vagy túró,
- 8-10 dkg cukor,
- 15 dkg olvasztott, 70 %-os étcsokoládé,
- 2 db tojás,
- 1 ek vaníliakivonat,
A zseléhez:
- 1 dl gránátalmalé,
- 1 kk piros színű tortazselé,
Elkészítése:
A kókuszreszeléket, a cukrot, a tojásfehérjéket és az olvasztott vajat jól összedolgozom.
Olvasztott vajjal kikenek 8 db mini tortaformát. A kókuszos masszát a formákba nyomkodom úgy, hogy egyenletesen kibélelje a forma alját és az oldalát. 150 °C-on, kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. A formában hagyom kihűlni.
A töltelékhez a krémsajtot simára keverem a ricottával és a többi hozzávalóval, majd a kihűlt tésztákra öntöm és 15-20 perc alatt készre sütöm. Teljesen lehűtöm, majd a formában hagyva pár órára a hűtőbe teszem.
A gránátalma levet összekeverem a tortazselével, majd teljes olvadásig felmelegítem. 1-1 evőkanálnyi mennyiséget merek mindegyik tortácska tetejére, rászórok pár szem gránátalma magot, majd visszateszem a hűtőbe tálalásig.
Kommentek