Anna konyhája

Kókuszos mini sajttorta gránátalma zselével

Hozzávalók:

  1. 25 dkg kókuszreszelék,
  2. 10 dkg cukor,
  3. 2 tojásfehérje,
  4. 5 dkg olvasztott vaj + a formák kikenéséhez,

A töltelékhez:

  1. 15 dkg krémsajt,
  2. 10 dkg ricotta vagy túró,
  3. 8-10 dkg cukor,
  4. 15 dkg olvasztott, 70 %-os étcsokoládé,
  5. 2 db tojás,
  6. 1 ek vaníliakivonat,

A zseléhez:

  1. 1 dl gránátalmalé,
  2. 1 kk piros színű tortazselé,

Elkészítése:

A kókuszreszeléket, a cukrot, a tojásfehérjéket és az olvasztott vajat jól összedolgozom.

Olvasztott vajjal kikenek 8 db mini tortaformát. A kókuszos masszát a formákba nyomkodom úgy, hogy egyenletesen kibélelje a forma alját és az oldalát.  150 °C-on,  kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. A formában hagyom kihűlni.

A töltelékhez a krémsajtot simára keverem a ricottával és a többi hozzávalóval, majd a kihűlt tésztákra öntöm és 15-20 perc alatt készre sütöm. Teljesen lehűtöm, majd a formában hagyva pár órára a hűtőbe teszem.

A gránátalma levet összekeverem a tortazselével, majd teljes olvadásig felmelegítem.  1-1 evőkanálnyi mennyiséget merek mindegyik tortácska tetejére, rászórok pár szem gránátalma magot, majd visszateszem a hűtőbe tálalásig.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!