Anna konyhája

Csípős csirkefalatok – dragon chicken

Hozzávalók:

  1. 30 dkg csirkemellfilé,
  2. 2 ek szójaszósz,
  3. 1 tk csiliszósz,
  4. 2 db tojás,
  5. 1 ek liszt,
  6. 1 ek kukoricaliszt,
  7. 1 ek étkezési keményítő,
  8. só,
  9. bors,
  10. 1 kk őrölt gyömbér,
  11. olaj a sütéshez,

A mártogatóshoz:

  1. 2 ek olaj,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. 1 kk csiliszósz,
  5. 1 kk őrölt gyömbér,
  6. 2 ek ketchup,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 kk nádcukor,

Elkészítése:

A csirkemelleket csíkokra vágom. A tojásokat simára keverem a lisztekkel és a keményítővel, majd ízesítem a szójaszósszal, a csiliszószal és a fűszerekkel. A csirkemell csíkokat belemártom és forró olajban pirosra, ropogósra sütöm. Papírszalvétára szedem és lecsöpögtetem.

A mártogatóshoz az olajon üvegesre pirítom a pépesre aprított vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzákeverem a csiliszószt és a ketchupot, majd ízesítem a sóval, borssal, cukorral és a gyömbérrel. Egyet forralok rajta, majd a csirkecsíkokat belemártogatva, párolt rizzsel tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!