Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé,
- 2 ek szójaszósz,
- 1 tk csiliszósz,
- 2 db tojás,
- 1 ek liszt,
- 1 ek kukoricaliszt,
- 1 ek étkezési keményítő,
- só,
- bors,
- 1 kk őrölt gyömbér,
- olaj a sütéshez,
A mártogatóshoz:
- 2 ek olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kk csiliszósz,
- 1 kk őrölt gyömbér,
- 2 ek ketchup,
- só,
- bors,
- 1 kk nádcukor,
Elkészítése:
A csirkemelleket csíkokra vágom. A tojásokat simára keverem a lisztekkel és a keményítővel, majd ízesítem a szójaszósszal, a csiliszószal és a fűszerekkel. A csirkemell csíkokat belemártom és forró olajban pirosra, ropogósra sütöm. Papírszalvétára szedem és lecsöpögtetem.
A mártogatóshoz az olajon üvegesre pirítom a pépesre aprított vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzákeverem a csiliszószt és a ketchupot, majd ízesítem a sóval, borssal, cukorral és a gyömbérrel. Egyet forralok rajta, majd a csirkecsíkokat belemártogatva, párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: