Csárdajava töltve szaftos galuskával

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csont nélküli karaj vagy comb,
  2. 30 dkg darált sertéshús,
  3. 3 gerezd fokhagyma,
  4. 1 tk őrölt kömény,
  5. 2 ek őrölt pirospaprika,
  6. 1 tk őrölt erőspaprika,
  7. só,
  8. bors,
  9. 2 fej vöröshagyma,
  10. 1 ek zsír,
  11. 2 dl sűrű paradicsomlé,
  12. 1 zöldpaprika,
  13. 2 dl tejföl,

Elkészítése:

A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágom, kiklopfolom, majd sózom, borsozom. A darált húst összekeverem, a fűszerekkel, (só, bors, őrölt köménymag, 1 ek pirospaprika, 2 gerezd áttört fokhagyma, ízlés szerint erős paprika,) alaposan összedolgozom, majd a kiterített hússzeletekre kenem. Feltekerem és hústűvel a tekercseket rögzítem.

Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt, és a hústekercseket körbepirítom, majd kiveszem és félreteszem.

A visszamaradt zsíron megpirítom a felaprított vöröshagymát, rászórom a maradék 1 ek pirospaprikát, ízlés szerint csípős paprikát, majd elkeverem és azonnal felöntöm egy kevés vízzel.  Ízesítem a sóval, a borssal, a zöldpaprikával és felöntöm a paradicsomlével.

Forralok rajta egyet, majd belerakom a hústekercseket és lefedve, lassú tűzön, időnként megrázogatva, kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Szükség szerint az elfőtt folyadékmennyiséget pótolom.

A végén a hústekercseket egy tálra kiemelem, fóliával letakarom, melegen tartom. 

A visszamaradt szaftot botmixerrel pépesítem és 2 ek tejfölt keverek hozzá. A hústekercseket 2-3 cm vastag szeletekre felvágom és a szafttal együtt, frissen kifőzött, forró nokedlivel tálalom.

 
 
Címkék: ,
Tovább a blogra »