Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli karaj vagy comb,
- 30 dkg darált sertéshús,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 tk őrölt kömény,
- 2 ek őrölt pirospaprika,
- 1 tk őrölt erőspaprika,
- só,
- bors,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 ek zsír,
- 2 dl sűrű paradicsomlé,
- 1 zöldpaprika,
- 2 dl tejföl,
Elkészítése:
A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágom, kiklopfolom, majd sózom, borsozom. A darált húst összekeverem, a fűszerekkel, (só, bors, őrölt köménymag, 1 ek pirospaprika, 2 gerezd áttört fokhagyma, ízlés szerint erős paprika,) alaposan összedolgozom, majd a kiterített hússzeletekre kenem. Feltekerem és hústűvel a tekercseket rögzítem.
Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt, és a hústekercseket körbepirítom, majd kiveszem és félreteszem.
A visszamaradt zsíron megpirítom a felaprított vöröshagymát, rászórom a maradék 1 ek pirospaprikát, ízlés szerint csípős paprikát, majd elkeverem és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. Ízesítem a sóval, a borssal, a zöldpaprikával és felöntöm a paradicsomlével.
Forralok rajta egyet, majd belerakom a hústekercseket és lefedve, lassú tűzön, időnként megrázogatva, kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Szükség szerint az elfőtt folyadékmennyiséget pótolom.
A végén a hústekercseket egy tálra kiemelem, fóliával letakarom, melegen tartom.
A visszamaradt szaftot botmixerrel pépesítem és 2 ek tejfölt keverek hozzá. A hústekercseket 2-3 cm vastag szeletekre felvágom és a szafttal együtt, frissen kifőzött, forró nokedlivel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: