Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát felkarikázom.
A megmosott karfiolt rózsáira szedem, a brokkoli rózsáit rövid szárral levágom, a lágy szár többi részét felaprítom. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízbe dobom a brokkolit és pár percig főzöm, majd leszűröm és a brokkoli rózsákat kiszedem, hideg vízbe dobom, hogy a további főlést leállítsam.
A megtisztított és felkockázott burgonyát a sárgarépával és a karfiol rózsákkal együtt 2 ek olajon megpárolom.
Annyi vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje, sózom, borsozom, hozzádobom az előfőzött brokkoli szárakat és lefedve puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem, majd levesszűrőn átpasszírozom. Visszateszem a tűzre, és annyi vízzel felengedem, amilyen sűrűségű levest szeretnék. Ha kell utána fűszerezek.
Az előfőzött brokkoli rózsákat a leveshez adom, egyet forralok rajta, és már tálalhatom is. A levest mindenki a saját tányérjában tetszése szerint sajttal gazdagíthatja.