Anna konyhája

Karfiol krémleves brokkoli rózsákkal

Hozzávalók:

  1. 1 fej brokkoli,
  2. 1/2 fej karfiol,
  3. 2 szál sárgarépa,
  4. 1 db közepes burgonya,
  5. olaj,
  6. só,
  7. bors,
  8. 10 dkg reszelt sajt,

 

Elkészítése:

A megtisztított sárgarépát felkarikázom.

A megmosott karfiolt rózsáira szedem, a brokkoli rózsáit rövid szárral levágom, a lágy szár többi részét felaprítom. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízbe dobom a brokkolit és pár percig főzöm, majd leszűröm és a brokkoli rózsákat kiszedem, hideg vízbe dobom, hogy a további főlést leállítsam.

A megtisztított és felkockázott burgonyát a sárgarépával és a karfiol rózsákkal együtt 2 ek olajon megpárolom.

Annyi vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje, sózom, borsozom, hozzádobom az előfőzött  brokkoli szárakat és lefedve puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem, majd levesszűrőn átpasszírozom. Visszateszem a tűzre, és annyi vízzel felengedem, amilyen sűrűségű levest szeretnék. Ha kell utána fűszerezek.

Az előfőzött brokkoli rózsákat a leveshez adom, egyet forralok rajta, és már tálalhatom is. A levest mindenki a saját tányérjában tetszése szerint sajttal gazdagíthatja.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!