Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli,
- 1/2 fej karfiol,
- 2 szál sárgarépa,
- 1 db közepes burgonya,
- olaj,
- só,
- bors,
- 10 dkg reszelt sajt,
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát felkarikázom.
A megmosott karfiolt rózsáira szedem, a brokkoli rózsáit rövid szárral levágom, a lágy szár többi részét felaprítom. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízbe dobom a brokkolit és pár percig főzöm, majd leszűröm és a brokkoli rózsákat kiszedem, hideg vízbe dobom, hogy a további főlést leállítsam.
A megtisztított és felkockázott burgonyát a sárgarépával és a karfiol rózsákkal együtt 2 ek olajon megpárolom.
Annyi vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje, sózom, borsozom, hozzádobom az előfőzött brokkoli szárakat és lefedve puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem, majd levesszűrőn átpasszírozom. Visszateszem a tűzre, és annyi vízzel felengedem, amilyen sűrűségű levest szeretnék. Ha kell utána fűszerezek.
Az előfőzött brokkoli rózsákat a leveshez adom, egyet forralok rajta, és már tálalhatom is. A levest mindenki a saját tányérjában tetszése szerint sajttal gazdagíthatja.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: