Hozzávalók:
- 6 db nyúlcomb,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 2 szál sárgarépa,
- 2 szál petrezselyemgyökér,
- 0,5 l sör,
- só,
- bors,
- 1 tk majoránna,
- 1 tk lestyán,
- 1 tk kakukkfű,
- 1 dl sűrű paradicsomlé,
- 2 ek zsír,
- 2 dkg vaj,
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom és zsírjára kisütöm. Kiszedem és félreteszem.
A nyúlcombokat sózom, borsozom. A szalonnazsírhoz adok 2 ek zsírt, és a combok mindkét oldalát hirtelen átpirítom. A húst kiszedem és félreteszem.
A megtisztított hagymákat felkarikázom, és egy sütőtál aljába szórom. Ráhelyezem az elősütött combokat, majd mellérakom a felkarikázott répákat, rászórom a fokhagymát. Megfűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával és a lestyánnal. Rálocsolom a sört, az elősütésből megmaradt zsiradékot és a tálat lefedem.
170 °C-ra előmelegített sütőben kb 2 óra alatt omlósra sütöm a húst. A tálból kiemelem a combokat , majd egy kisebb edénybe öntöm a puhára párolódott zöldségeket a szafttal együtt. A húst visszarakom a sütőtálba és fedő nélkül, 200 °C-on pár perc alatt megpirítom. A sütőből kiveszem, ismét lefedem és félreteszem pihenni.
A szaftos zöldségeket botmixerrel pürésítem, majd levesszűrőn átpasszírozom. Hozzákeverem a paradicsomlevet, egyet forralok rajta, majd simára keverem a vajjal és tálalásig melegen tartom.
Habosra kikevert burgonyapürével tálalom, a combok alá öntöm a forró mártást, majd rászórom a kisütött szalonnapörcöt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: