Anna konyhája

Sörben sült nyúlpecsenye

Hozzávalók:

  1. 6 db nyúlcomb,
  2. 10 dkg füstölt szalonna,
  3. 2 nagy fej vöröshagyma,
  4. 6 gerezd fokhagyma,
  5. 2 szál sárgarépa,
  6. 2 szál petrezselyemgyökér,
  7. 0,5 l sör,
  8. só,
  9. bors,
  10. 1 tk majoránna,
  11. 1 tk lestyán,
  12. 1 tk kakukkfű,
  13. 1 dl sűrű paradicsomlé,
  14. 2 ek zsír,
  15. 2 dkg vaj,

Elkészítése:

A szalonnát felkockázom és zsírjára kisütöm. Kiszedem és félreteszem.

A nyúlcombokat sózom, borsozom. A szalonnazsírhoz adok 2 ek zsírt, és a combok mindkét oldalát hirtelen átpirítom. A húst kiszedem és félreteszem.

A megtisztított hagymákat felkarikázom, és egy sütőtál aljába szórom. Ráhelyezem az elősütött combokat, majd mellérakom a felkarikázott répákat, rászórom a fokhagymát. Megfűszerezem  sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával és a lestyánnal. Rálocsolom a sört, az elősütésből megmaradt zsiradékot és a tálat lefedem.

170 °C-ra előmelegített sütőben kb 2 óra alatt omlósra sütöm a húst. A tálból kiemelem a combokat , majd egy kisebb edénybe öntöm a puhára párolódott zöldségeket a szafttal együtt.  A húst visszarakom a sütőtálba és fedő nélkül, 200 °C-on pár perc alatt megpirítom. A sütőből kiveszem, ismét lefedem és félreteszem pihenni.

A szaftos zöldségeket botmixerrel pürésítem, majd levesszűrőn átpasszírozom. Hozzákeverem a paradicsomlevet, egyet forralok rajta, majd simára keverem a vajjal és tálalásig melegen tartom.

Habosra kikevert burgonyapürével tálalom, a combok alá öntöm a forró mártást, majd rászórom a kisütött szalonnapörcöt.

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!