Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli,
- 3 dl tejföl,
- 5 db tojás,
- 5 dkg vaj,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 pár chilis virsli,
- őrölt bors,
- só,
- zsemlemorzsa,
- 1 kk szódabikarbóna,
Elkészítése:
A megtisztított brokkoli rövid szárait felkarikázom, majd rózsáira szedem. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízben a szárakat 5 percig, a rózsákat 3 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízbe mártom, lecsöpögtetem.
3 db tojást keményre főzök, megpucolom, majd felkarikázom.
A virsliket forrásban lévő vízbe dobom, lefedem, a tűzről leveszem és 20 percig lefedve állni hagyom, majd a vízből kiveszem és felkarikázom.
Egy tálban a tejfölt elkeverem a 2 tojás sárgájával, a fűszerekkel és a reszelt sajttal. A tojásfehérjéket csipet sóval keményre verem, majd óvatosan a sajtos masszához keverem a virslivel és a főtt tojásokkal együtt.
Egy tűzálló tálat kivajazok, zsemlemorzsával meghintek, és beleöntöm a brokkolis masszát. A tetejére szórom a maradék vajat, majd 200 °C-on, légkeveréssel szép pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: