Anna konyhája

Francia rakott brokkoli

Hozzávalók:

  1. 1 kg brokkoli,
  2. 3 dl tejföl,
  3. 5 db tojás,
  4. 5 dkg vaj,
  5. 3 gerezd fokhagyma,
  6. 10 dkg reszelt sajt,
  7. 2 pár chilis virsli,
  8. őrölt bors,
  9. só,
  10. zsemlemorzsa,
  11. 1 kk szódabikarbóna,

Elkészítése:

A megtisztított  brokkoli rövid szárait felkarikázom, majd rózsáira szedem. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízben a szárakat 5 percig, a rózsákat 3 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízbe mártom, lecsöpögtetem.

3 db tojást keményre főzök, megpucolom, majd felkarikázom.

A virsliket forrásban lévő vízbe dobom, lefedem, a tűzről leveszem és 20 percig  lefedve állni hagyom, majd a vízből kiveszem és felkarikázom.

Egy tálban a tejfölt elkeverem a 2 tojás sárgájával, a fűszerekkel és a reszelt sajttal. A tojásfehérjéket csipet sóval keményre verem, majd óvatosan a sajtos masszához keverem a virslivel és a főtt tojásokkal együtt.

Egy tűzálló tálat kivajazok, zsemlemorzsával meghintek, és beleöntöm a brokkolis masszát. A tetejére szórom a maradék vajat, majd 200 °C-on, légkeveréssel szép pirosra sütöm.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!