Hozzávalók a tésztához: (10 db )
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a tojással és a tejjel simára keverem majd ízesítem a narancslével, a narancshéjjal, a sóval és a vaníliával.
A szódavízzel hígítom a megfelelő állagúra. Simára keverem és félreteszem amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd a naranccsal és a vaníliával ízesítem. Hozzákeverem a 2 tojás sárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd az egészet simára keverem.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe forgatom.
A palacsinta sütőt vékonyan olajjal kikenem, majd a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.
A felére rákenek 2 ek túrótölteléket, és a palacsintát négyrét hajtom.
A narancsdzsemet a mikróban langyosra melegítem, és a kész palacsintákat nyakon öntöm vele.