Narancsos-túrós palacsinta

Hozzávalók a tésztához: (10 db )

  1. 20 dkg liszt,
  2. 2 tojás,
  3. 1 ek vanília kivonat,
  4. 1/2 narancs reszelt héja, 
  5. 1/2 narancs leve,
  6. csipet só,
  7. 1,5 dl tej,
  8. 1,5 -2 dl szódavíz,

A töltelékhez:

  1. 30 -40 dkg túró,
  2. 2 ek tejföl,
  3. 1/2 narancs leve,
  4. 1/2 narancs reszelt héja,
  5. csipet só,
  6. 2 tojás,
  7. 5 dkg porcukor,

A tetejére:

  1. narancsdzsem,

Elkészítése:

A lisztet a tojással és a tejjel simára keverem majd ízesítem a narancslével, a narancshéjjal, a sóval és a vaníliával.

A szódavízzel hígítom a megfelelő állagúra. Simára keverem és félreteszem amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd a naranccsal és a vaníliával ízesítem. Hozzákeverem a 2 tojás sárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd az egészet simára keverem.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe forgatom.

A palacsinta sütőt vékonyan olajjal kikenem, majd a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.

A felére rákenek 2 ek túrótölteléket, és a palacsintát négyrét hajtom.

A narancsdzsemet a mikróban langyosra melegítem, és a kész palacsintákat nyakon öntöm vele.

 
Címkék: , ,
Tovább a blogra »