Hozzávalók a tésztához: (10 db )
- 20 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 1 ek vanília kivonat,
- 1/2 narancs reszelt héja,
- 1/2 narancs leve,
- csipet só,
- 1,5 dl tej,
- 1,5 -2 dl szódavíz,
A töltelékhez:
- 30 -40 dkg túró,
- 2 ek tejföl,
- 1/2 narancs leve,
- 1/2 narancs reszelt héja,
- csipet só,
- 2 tojás,
- 5 dkg porcukor,
A tetejére:
- narancsdzsem,
Elkészítése:
A lisztet a tojással és a tejjel simára keverem majd ízesítem a narancslével, a narancshéjjal, a sóval és a vaníliával.
A szódavízzel hígítom a megfelelő állagúra. Simára keverem és félreteszem amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd a naranccsal és a vaníliával ízesítem. Hozzákeverem a 2 tojás sárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd az egészet simára keverem.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe forgatom.
A palacsinta sütőt vékonyan olajjal kikenem, majd a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.
A felére rákenek 2 ek túrótölteléket, és a palacsintát négyrét hajtom.
A narancsdzsemet a mikróban langyosra melegítem, és a kész palacsintákat nyakon öntöm vele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: