Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral és a vaníliával. Hozzáadom a túrót és a tejet, majd botmixerrel az egészet simára turmixolom. Hozzákeverem a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd több lépésben, teljesen simára hozzákeverem a masszához.
Egy 18-20 cm-es kerek, kapcsos tortaformát vajjal alaposan kikenek, megszórom liszttel, körbeforgatom, majd a felesleget kiverem.
Belesimítom a felfújt masszát és 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. 20 perc után egy sütőpapírt borítottam a tetejére és még pár percig sütöttem.
Pár percet pihentetem, majd óvatosan lecsatolom a tortaforma oldalát, tálra teszem a felfújtat, a tetejére szórok egy kevés porcukrot, és felmelegített francia barack dzsemmel leöntve tálalom.