Hozzávalók:
- 25 dkg túró,
- 1,5 dl tej,
- 2 tojás,
- 7 dkg porcukor,
- 3,5 dkg liszt,
- 1 ekk vaníliakivonat,
- csipet só,
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral és a vaníliával. Hozzáadom a túrót és a tejet, majd botmixerrel az egészet simára turmixolom. Hozzákeverem a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd több lépésben, teljesen simára hozzákeverem a masszához.
Egy 18-20 cm-es kerek, kapcsos tortaformát vajjal alaposan kikenek, megszórom liszttel, körbeforgatom, majd a felesleget kiverem.
Belesimítom a felfújt masszát és 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. 20 perc után egy sütőpapírt borítottam a tetejére és még pár percig sütöttem.
Pár percet pihentetem, majd óvatosan lecsatolom a tortaforma oldalát, tálra teszem a felfújtat, a tetejére szórok egy kevés porcukrot, és felmelegített francia barack dzsemmel leöntve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: