Anna konyhája

Túrófelfújt

Hozzávalók:

  1. 25 dkg túró,
  2. 1,5 dl tej,
  3. 2 tojás,
  4. 7 dkg porcukor,
  5. 3,5 dkg liszt,
  6. 1 ekk vaníliakivonat,
  7. csipet só,

Elkészítése:

A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral és a vaníliával. Hozzáadom a túrót és a tejet, majd botmixerrel az egészet simára turmixolom. Hozzákeverem a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd több lépésben, teljesen simára hozzákeverem a masszához.

Egy 18-20 cm-es kerek, kapcsos tortaformát vajjal alaposan kikenek, megszórom liszttel, körbeforgatom, majd a felesleget kiverem.

Belesimítom a felfújt masszát és 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.  20 perc után egy sütőpapírt borítottam a tetejére és még pár percig sütöttem.

Pár percet pihentetem, majd óvatosan lecsatolom a tortaforma oldalát, tálra teszem a felfújtat, a tetejére szórok egy kevés porcukrot, és felmelegített francia barack dzsemmel leöntve tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!