Hozzávalók: ( 16 szelet )
- 25 dkg mandulás keksz,
- 15 dkg vaj,
- 5 db tojás,
- 20 dkg cukor,
- 50 dkg mascarpone,
- 50 dkg túró,
- 3 dkg étk. keményítő,
- 20 dkg mogyorókrém,
- 7,5 dl tejszín,
- 2 ek instant kávépor,
Elkészítése:
Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibélelek. ( külön-külön kiszabva )
A kekszet aprítógépben durvára aprítom-töröm. Összekeverem 10 dkg megolvasztott vajjal. Az így kapott masszát az előkészített forma aljába nyomkodom, majd a hűtőbe teszem, amíg a krém elkészül.
Megolvasztom a maradék 5 dkg vajat, majd kihűtöm.
1 tojást szétválasztok, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A tojássárgáját a többi tojással és a cukorral habosra keverem robotgéppel.
A túrót krumplinyomón áttöröm és a mascarpone-val, valamint a vajjal és a keményítővel együtt a kikevert tojássárgájához adom. Végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
A krémet rásimítom a kekszalapra.
10 dkg mogyorókrémet mikróban felmelegítek, majd a krém tetejére kenem és villával márványosra keverem.
150 ,5 C-ra előmelegített sütőbe egy kisebb edénybe forró vizet teszek, hogy gőz képződjön, majd a tortát is a sütőbe tolom.
Kb 50-60 perc alatt a tortát készre sütöm. 50 perc után a formát enyhén megmozgatom, és ha a torta közepe lágyan remeg, akkor kész, a sütőből kivehetem. A formában hagyom kihűlni.
A ganache-hoz a tejszínt, a mogyorókrémet és a kávét összekeverem, majd az egészet felmelegítem. Pár percig hagyom hűlni, majd ráöntöm a torta tetejére és hagyom, hogy az oldalára is ráfolyjon.
A hűtőbe teszem teljesen lehűlni. Legjobb előtte nap elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: