Anna konyhája

Sajttorta kávéganache-sal

Hozzávalók: ( 16 szelet )

  1. 25 dkg mandulás keksz,
  2. 15 dkg vaj,
  3. 5 db tojás,
  4. 20 dkg cukor,
  5. 50 dkg mascarpone,
  6. 50 dkg túró,
  7. 3 dkg étk. keményítő,
  8. 20 dkg mogyorókrém,
  9. 7,5 dl tejszín,
  10. 2 ek instant kávépor,

Elkészítése:

Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibélelek. ( külön-külön kiszabva )

A kekszet aprítógépben durvára aprítom-töröm. Összekeverem 10 dkg megolvasztott vajjal. Az így kapott masszát az előkészített forma aljába nyomkodom, majd a hűtőbe teszem, amíg a krém elkészül.

Megolvasztom a maradék 5 dkg vajat, majd kihűtöm.

1 tojást szétválasztok, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.

A tojássárgáját a többi tojással és a cukorral habosra keverem robotgéppel.

A túrót krumplinyomón áttöröm és a mascarpone-val, valamint a vajjal és a keményítővel együtt a kikevert tojássárgájához adom. Végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.

A krémet rásimítom a kekszalapra.

10 dkg mogyorókrémet mikróban felmelegítek, majd a krém tetejére kenem és villával márványosra keverem.

150 ,5 C-ra előmelegített sütőbe egy kisebb edénybe forró vizet teszek, hogy gőz képződjön, majd a tortát is a sütőbe tolom.

Kb 50-60  perc alatt a tortát készre sütöm. 50 perc után a formát enyhén megmozgatom, és ha a torta közepe lágyan remeg, akkor kész, a sütőből kivehetem. A formában hagyom kihűlni.

A ganache-hoz a tejszínt, a mogyorókrémet és a kávét összekeverem, majd az egészet felmelegítem. Pár percig hagyom hűlni, majd ráöntöm a torta tetejére és hagyom, hogy az oldalára is ráfolyjon. 

A hűtőbe teszem teljesen lehűlni. Legjobb előtte nap elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!