Anna konyhája

Sztrapacska pirított baconnal

Hozzávalók: (2-3 főre )

  1. 35 dkg burgonya,
  2. 10-15 dkg liszt,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. 1 tojás,
  5. 20-25 dkg juhtúró,
  6. 2-3 dl tejföl,
  7. 15 dkg bacon,
  8. só,
  9. finomra aprított kapor,

Elkészítése:

A bacont 1-2 ek olajon zsírjára sütöm. Mikor elkezd pirulni, 1-2 ek tejet öntök rá, így a szalonna szép piros, ropogós lesz. A kisütött pörcöt kiszedem, félreteszem.

A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, ( vagy aprítóba teszem ) A krumpli levet enged, de ezt nem facsarom ki, mert a liszt majd fel fogja szívni. Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást és az áttört fokhagymát. Sűrű galuskatésztát keverek, amibe a fakanál mereven megáll . A tésztát sózott, forrásban lévő vízbe szaggatom, majd amikor feljött a víz felszínére leszűröm. Ráöntöm a forró szalonnazsírra, összeforgatom. Azonnal forrón tálalom, a tetejére szórom a szétmorzsolt juhtúrót, megöntözöm a tejföllel, majd a tetejére szórom a baconpörcöt és a kaprot.

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!