Hozzávalók a tésztához: ( 8 db )
A mákos töltelékhez:
Elkészítése:
A vajat és a krémsajtot robotgéppel krémesre keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, és gyorsan tésztát gyúrok. Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem legalább fél órára.
A tésztát a hűtőből kiveszem és nyolc részre osztom. Lisztezett felületen egyenként kinyújtom, majd a kis piteformákba illesztem-nyomkodom a tésztát úgy, hogy szép kis pereme legyen. Visszateszem a hűtőbe fél órára.
Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. A mákot összekeverem a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, a citromhéjjal és a fahéjjal. A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd lazán a mákos töltelékhez keverem.
A kihűtött tészta alját jó vastagon megkenem meggylekvárral. Rásimítom a mákos tölteléket és 180 °C-on, kb 25-30 percig sütöm, amíg a pite teteje halványan megbarnul. Hagyom teljesen kihűlni. Porcukorral meghintem.